Paketi pomoći za osobe sa invaliditetom i decu sa smetnjama u razvoju Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 16.04.2020. 08:43 Izmenjeno: 16.04.2020. 19:24

Počela je distribucija osam hiljada paketa pomoći za osobe sa invaliditetom i roditelje dece sa smetnjama u razvoju. Pored toga, Grad Beograd priprema još šest hiljada paketa.

foto Beoinfo

Goran Vesić obišao je magacin humanitarne organizacije „Banka hrane”, gde se spremaju paketi pomoći za osobe sa invaliditetom i roditelje dece sa smetnjama u razvoju. Reč je o partnerskoj akciji „Adrija medija grupe”, Grada Beograda i ove organizacije, tokom koje će ugrožene kategorije stanovništva dobiti ukupno osam hiljada paketa pomoći.

– Posle distribucije 173 hiljade paketa za penzionere sa primanjima manjim od 30 hiljada dinara sa teritorije Beograda, Grad Beograd se pridružio novoj akciji pomoći, ovog puta osobama sa invaliditetom i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju. Prikljupljamo donacije od različitih kompanija i do sada je pripremljeno dve hiljade paketa. Upravo danas počinje distribucija – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da će paketi pomoći biti dostavljeni do njihovih kuća.

–  Pet hiljada namenjeno je osobama sa troje i više dece, a koja idu u vrtiće na teritoriji Beograda, kao i za oko hiljadu dece kojima grad plaća boravak jer su iz socijalno ugroženih porodica – kazao je Vesić.

On je dodao da paketi sadrže oko petnaest proizvoda, ukupne vrednosti više od hiljadu dinara.

– Na ovaj način pokazujemo solidarnost i pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo je vreme kada svi treba da pružimo ruku jedni drugima, a nadam se da će solidarnost ostati i nakon epidemije – naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio brojnim kompanijama koje nesebično pomažu.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da su tokom vanrednog stanja posebno ugrožene osobe sa invaliditetom, koje se u novonastalim okolnostima susreću sa brojnim problemima.

– Grad je prepoznao ovaj problem i zajedno sa „Adrija medija” i „Bankom hrane” pokrenuo akciju „Podrži život”, u okviru koje će oko osam hiljada paketa biti obezbeđeno za osobe sa invaliditetom, kao i za roditelje dece sa posebnim potrebama na teritoriji Beograda. Svi smo zajedno u ovoj borbi za život, a kako nam se zajednička akcija zove „Doniraj za život” veoma je važno da podstaknemo i druge društveno odgovorne kompanije, koje žele da pomognu naugroženijim sugrađanima, da doniraju. Ovoj kategoriji naših sugrađana pomoć je potrebna svakodnevno – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala da je cilj, pored toga da paket osnovnih životnih namirnica dođe do svake osobe sa invaliditetom, i iniciranje rešavanja problema i potreba osoba sa invaliditetom na svim nivoima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana