Paketi dobrodošlice za prvake na Starom gradu Studio B

Objavljeno: 01.09.2020. 13:46 Izmenjeno: 01.09.2020. 13:50

Prvaci Osnovne škole ,,Drinka Pavlović“ od opštine Stari grad, dobili su pakete dobrodošlice sa školskim priborom.

Ova i slične akcije koje će se ubuduće organizovati na Starom gradu, kako kaže predsednik te opštine, Radoslav Marjanović, samo su jedan od pokazatelja, koliko opština treba da brine o svojim sugrađanima, posebno o onim najmlađim.

Došao je septembar, nova školska godina, novi prvaci, ali i novi sistem rada u skladu sa uputstvima Ministarstva prosvete, u vezi sa epidemiološkom situacijom u zemlji. U učionicama je manje đaka, poštuje se propisana distanca, na ulazima obavezno dezinfikovanje ruku, a svi učenici moraju da imaju maske. Ali bilo da dolaze u školu ili nastavu prate onlajn, svim mališanima neophodan je školski pribor. Svoje poklončiće sa olovkama, sveskama, bojicama i ostalim priborom, prvi su od opštine dobili prvaci osnovne škole ,,Drinka Pavlović“ na Starom gradu.

Opština Stari grad pripremila je paketiće za sve prvake na svojoj teritoriji, navodi prvi čovek opštine, Radoslav Marjanović, ističući da je i sam odrastao na Starom gradu. On poručuje da je briga o najmlađim sugrađanima od izuzetnog značaja.

Intenzivna saradnja između opštine i škola na Starom gradu biće nastavljena, navodi Marjanović i dodaje da će se ubuduće organizovati i različite aktivnosti za najmlađe, kao što su besplatne školice sporta. Na sportskom centru ,,25. Maj“, poručuje, za najmlađe stanovnike opštine Stari grad biće organizovane i besplatne škole plivanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana