Pajtić:Vučić možda neće imati većinu da napravi vladu

Objavljeno: 10.03.2016. 17:28 Izmenjeno: 10.03.2016. 17:28

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je da predstojeći izbori mogu stvoriti situaciju u kojoj aktuelni premijer Aleksandar Vučić neće imati većinu za formiranje nove Vlade Srbije.

Pajtić je u razgovoru za NIN ocenio da su tri četvrtine gradjana Srbije nezadovoljni režimom „i činjenicama da im otimaju zemlju koju su obradjivali, uništavaju državu tajnim ugovorima, da vladaju oni što su kupili diplome“.

„Srbija ima šansu ukoliko izadje većina od tri četvrtine nezadovoljnih gradjana, jer Vučić svu podršku bazira na dvadesetak odsto onih koji ga podržavaju“, naveo je lider DS-a.

Komentarišući neuspeh pregovora o zajedničkom izbornom nastupu opozicionih stranaka, Pajtić je kazao da nije bilo „sujeta i rasprava“ oko broja mandata, ali i da su istraživanja i fokus-grupe pokazale da gradjani ne žele jednu opozicionu listu.

„U razgovore smo ušli po odluci Predsedništva DS, sve vreme insistirajući na tome da ćemo proceniti da li je za izlaznost većeg broja gradjana protiv ovog režima bolja jedna ili dve izborne liste. Ni Tadić, ni Jovanović, ni ja, niko nije insistirao ni na kakvoj liderskoj poziciji, nikakvih sujeta ni rasprava o broju mandata nije bilo“, rekao je Pajtić.

Upitan da li će se Dragan Djilas i Vuk Jeremić vratiti u DS, lider demokrata je kazao da Djilas „jeste u DS“ a da je priča o povratku Jeremića u stranku plasirana kao „izgovor Vladi Srbije“ da ne podrži njegovu kandidaturu za generalnog sekretara UN.

„Kada sam izabran za predsednika stranke, rekao sam da Djilas može da bira šta hoće da bude u stranci, to mislim i sad. On je platio ogromnu cenu što je bio predsednik DS-a, satanizovan je do besvesti. Ne mogu da osudim nekoga ko se borio i u ovom trenutku procenio da ne želi da se bavi politikom na način na koji se bavio“, dodao je Pajtić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 12°C
Min: 0°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana