Pacijenti iz UAE na rehabilitaciju u banje u Srbiji Tanjug

Objavljeno: 15.05.2017. 14:15 Izmenjeno: 17.05.2017. 10:30

Pacijenti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, čija država godišnje izdvoji 50 miliona dolara za njihovo lečenje, ubuduće će dolaziti na rehabilitaciju u banje u Srbiji, dogovoreno je danas na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara i zamenika ministra zdravlja UAE Muhameda Salima Alala.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Lončar je novinarima rekao da će prvi pacijenti u naše RH centre stići već krajem godine, a da je neophodno da se pre toga otvori Kancelarija koja će se baviti prijemom tih pacijenata.

„Emirati godišnje za rehabilitaciju svojih pacijenata u svetu izdvoje 50 miliona dolara. Do sada su išli u Češku, Slovačku, Mađarsku…a srpski RH centri mogu im biti konkurentni i po kvalitetu i po ceni“ rekao je Lončar nakon sastanka.

On je dodao, da su razgovarali i o ulaganju Emirata u srpsko zdravstvo.

„Oni žele da budu partneri sa državom, da ulažu u nove bolnice i banje“, naglasio je ministar.

Zamenik minstra zdravlja UAE, Alal Muhameda Salima naglasio je da su videli standarde u srpskim RH centrima, te da će se raditi na tome da pacijenti iz Emirata dolaze u Srbiju na oporavak jer su, kako kaže, u srpskim banjama postignuti visoki standardi i visok kvalitet.

Član delegacije Šamšir Vajalil, kaže da je optimista što se tiče dalje saradnje u oblasti farmaceutske industrije, kao i banjskog turizma.

Predstavnici Emirata zainteresovani su da šalju pacijente na oporavak u Banju Koviljaču, Vrnjačku banju i banju u Mladenovcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda

Trenutna temperatura °C

Četvrtak
Sunčano

Max: 19°C
Min: 4°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana