Otvorene nove prostorije Centra za socijalni rad na Vračaru Tanjug

Objavljeno: 27.07.2018. 13:57 Izmenjeno: 28.07.2018. 12:34

Otvorene su nove prostorije Centra za socijalni rad na Vračaru, u čiju je adaptaciju uloženo oko četiri miliona dinara, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da će se nastaviti rešavanje pitanja centara i podizanje kvaliteta života.

Prethodne prostorije koje su se nalazile u ulici Maksima Gorkog imale su ukupnu površinu od 250 metara kvadratnih i nisu bile adekvatne što je Vesić, kako kaže, saznao u razgovoru sa građanima Vračara.

“Te prostorije nisu bile adekvatne jer nije bilo uslova za takvu vrstu posla, a nije se mogao obezbediti ni dobar pristup za invalide koji su takođe korisnici centra. Nekoliko godina smo tražili prostor i zahvaljujući gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštiti izdvojili smo iz budžeta četiri miliona dinara da danas imamo centar napravljen po svim standardima”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sada imaju 400 kvadrata, a otvaranjem novih prostorija Centra za socijalni rad na Vračaru nastavljaju da se rešavaju takva pitanja na teritoriji Beograda.

“Nedavno smo otvorili novi centar u Obrenovu, adaptirali smo prostorije na Voždovcu, projektujemo novi centar u Barajevu, rešavaćemo Centar za socijalni rad na Paliluli koji se takođe sada nalazi u zgradi i nije adekvatan. Naša država napreduje samim tim što uređuje i ovakve prostore što nije rađeno desetinama godina”, podvukao je zamenik gradonačelnika.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković zahvalio je gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu na pronalaženju adekvatnih prostorija i na sredstvima za njihovo renoviranje.

“Drago mi je što je sada obezbeđeno 400 kvadrata što je mnogo više nego ranije”, rekao je Nedeljković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Delimično oblačno

Subota
Promenljivo oblačno

Max: 16°C
Min: 9°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana