Otvorene četvrte duhovne svečanosti „Put duhovnosti” u Rakovici Beoinfo

Objavljeno: 18.09.2019. 08:46 Izmenjeno: 18.09.2019. 10:02

U porti Hrama Svetog vladike Nikolaja Velimirovića u Resniku svečano su otvorene četvrte Duhovne svečanosti „Put duhovnosti”.

U znak zahvalnosti za značajan doprinos širenju i podsticanju srpske kulture i pravoslavlja, posebne povelje su dobili državni sekretar MUP-a Milosav Miličković, zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović i predsednik gradske opštine Rakovica Vladan Kocić.
Poseban poklon, koji je direktorka Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, Marijana Butulija uručila počasnim gostima je i replika vujanskog krsta patrijarha Pavla.

Istaknuti dramski umetnik Nebojša Dugalić je nastupio sa odlomcima iz monodrame „Reči o svečoveku”, rađenu po tekstovima vladike Nikolaja Velimirovića. Muzički deo programa su krasili nastupi Katarine Božić i ansambla Beli anđeo, duo Miloša Nikolića i Bobana Bijelića, kvintet „Nika”, pevačko društvo „Prelo” i hor Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Manifestacija „Put duhovnosti” i ove godine će trajati od 18. do 21. septembra. Na nekoliko lokacija u Rakovici biće realizovani sadržaji Puta duhovnosti koje čini niz događaja kojima će se obeležiti osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i pravoslavlja u Srbiji, a posetioce očekuje bogat i kvalitetan program svakoga dana.

Manifestaciju su organizovali Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica, Hram Svetog vladike Nikolaja i Manastir Rakovica, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Rakovica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Četvrtak
Pljusak i grmljavina

Max: 23°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana