Otvorena rekonstruisana sala Dečjeg kuturnog centra Studio B

Objavljeno: 27.02.2017. 13:51 Izmenjeno: 28.02.2017. 11:51

Rekonstruisana velika sala Dečjeg kuturnog centra svečano je otvorena, a najmlađi sugrađani uživali su u igri i pesmi.

Gradonačelnik Siniša Mali poručio je da je obnova sale simbol onoga što nadležni rade u gradu, a sve kako bi mališanima obezbedili lepše detinjstvo i sigurnu budućnost.

Gradonačelnik Mali je istakao da je pre tri godine sala DKC-a bila zapuštena, a danas ima nova sedišta, binu, rasvetu, i sve to kako bi detinjstvo najmlađih Beograđana bilo lepše. Kako je rekao, po osmesima dece i veseloj atmosferi koju su napravili, zna da je urađena prava stvar. „Kada sam bio u vašim godinama, provodio sam vreme ovde, na raznim programima, družili smo se, sticali noev prijatelje, a i vi sada imate priliku da radite to“, rekao je Mali. Gradonačelnik je poručio da je obnova DKC simbol svega što nadležni rade u gradu i svih investicija, a kako bi mališanima ostavili bolji Beograd. „Da kada porastete, završtite škole, nađete posao u Beogradu i ostanete u ovoj zemlji“, poručio im je Mali.

On je dodao da mu je drgao što će sala nositi ime Donke Špiček, koja je svoju karijeru posvetila vaspitanju i obrazovanju dece i dodao da je to način da joj se odužimo. „Želim vam mnogo lepih trenutaka ovde, programa, druženja… Budite dobri đaci, slušajte profesore i roditelje. Vi ste budućnost ovog grada, a ova sala simbol lepše budućnosti koju gradimo“, rekao je Mali.

Svečanosti su prisustvovali i ministar kulture Vladan Vukosavljević, gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić i Dragica Nikolić, predsednica UO Fondacije „Dragica Nikolić“, direktor DKC-a Dragan Marić.

Obnova sale trajala je tri godine, uz pomoć i podršku Gradske uprave, Sekretarijata za kulturu, Fondacije „Dragica Nikolić“, kompanije „Lukoil“ i zalaganje gradonačelnika Siniše Malog i gradskog menadžera Gorana Vesića.

Sala, nekada Doma pionira, danas DKC-a, nosiće ime po Donki Špiček, dugogodišnjoj urednici programa za decu i mlade na Televiziji Beorgad, koja je celu karijeru posvetila najmlađima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana