Otvorena izložba „Nepričave priče“ Joškina Šijana Tanjug

KulturaKultura Pocetna 03. 09. 2019. 20:53:04

Izložba „Nepričave priče“ Joškina Šijana, najpoznatijeg umetnika naše art brut scene otvorena je  u beogradskom BW Experience, nekadašnjoj Galeriji progres. 

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Izložba je organizovana u saradnji kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront i Galerije Štab.

U okviru postavke predstavljene su slike, instalacije i radovi na papiru koji su nastajali od početka 2000. godine do danas.

Selektovani apstraktni radovi, od kojih će većina prvi put biti dostupna širokoj javnosti, ogledalo su Šiljanove autentične vizije, „mape neviđenog i zapisa snova“.

Umetnikovi smeli radovi izmeštaju ga iz uskog okvira naivne i marginalne umetnosti, postavljajući ga rame uz rame sa velikanima svetske underground umetničke scene i izazivajući veliko interesovanje najznačajnijih svetskih art brut centara za njegovo stvaralaštvo.

Cilj inicijative KVART Belgrade Waterfront je da podrži srpsku savremenu umetničku scenu, ali i da stvori nove prilike i prostor za kreativno izražavanje.

Kao jedan od budućih nosilaca kreativne energije u Beogradu, ovaj program će okupljati slikare, dizajnere, muzičare, glumce, plesače i brojne druge umetnike i inovatore, čiji rad će predstavljati sinergiju sa novom gradskim kvartom na obali Save.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana