Otvorena fabrika tekstila „Aster“ u Nišu Studio B, Tanjug

Objavljeno: 19.10.2016. 14:11 Izmenjeno: 20.10.2016. 12:31

Premijer Aleksandar Vučić danas je u Nišu svečano otvorio fabriku „Aster tekstil“, jednu od vodećih turskih tekstilnih kompanija i poručio da je Srbija ponosna na turske investitore i da od njih ocekuje da će proširiti proizvodnju.

U izgradnju fabrike u Nišu koja je opremljena najsavremenijim mašinama, „Aster tekstil“ je uložio devet miliona evra, a fabrika koja je pocela sa radom pre nekoliko meseci, zapošljava 300 radnika.

Premijer je direktoru fabrike „Aster tekstil“ Ismailu Kočali rekao da ne može da sakrije svoje iznenađenje onim što je urađeno.

„Oduševljen sam kako ovo izgleda danas, a kako je izgledalo pre šest meseci. Treba da smo ponosni na ove investitore i čekamo da prošire proizvodnju. Ovo je neverovatno. Alal vera“, poručio je Vučić koji je obišao prostorije fabrike i izrazio očekivanje da će u naredne dve godine biti zaposleno 2 000 mladih Nišlija.

Vučić je razgovarao i sa radnicima koje je pitao da li im je teško da rade, a oni mu rekli da nije. On im je pozeleo srećan rad i uzevši u ruke majicu koja se tu proizvodi rekao da izgleda lepo to što rade.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj, minstri privrede Goran Knežević, turizma, trgovine i ugostiteljstva Rasim Ljajić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Fabrika je u turskoj osnovana 1993. godine kao kompanija specijalizvana za modni dizajn i proizvodnju čiji su centi za razvoj poslovanja nalaze u Istanbulu, Londonu i Barseloni, a prozvodni pogoni u Turskoj i Bangladesu, a od sada i Srbiji.

Godišnji promet je 100 milona evra, a kapacitet prozivodnje više od 2,5 miliona komada.

 

Vučić u Aleksincu obišao motel „Bosforus“

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poslednjeg dana boravka u niškom kraju, obišao je danas i motel  „Bosforus“ u Aleksincu, koji je u vlasništvu kompanije „Ikre group“ iz Istanbula, i poručio da je Srbija otvorena za turske investitore.

Vučić je rekao da su investitori iz Turske dobrodošli u Srbiju i zahvalio vlasnicima motela  jer su od nečega što je, kako je rekao,  bilo ruglo u Srbiji, napravili prelep hotel i divne terene.

Motel „Bosforus“ privatizovan je 2013. godine, kada je prešao u vlasništvo kompanije „Ikre group“ iz Istanbula, koja se bavi proizvodnjom tekstila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Subota
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana