Otvorena deonica Koridora 10 od Grabovnice do Grdelice

Objavljeno: 11.04.2016. 11:10 Izmenjeno: 11.04.2016. 11:10

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je deonicu autoputa na južnom kraku „Koridora 10″, od Grabovnice kod Leskovca do Grdelice, u dužini od 5,6 kilometara.

Izgradnju finansira Svetska banka, glavni izvođač radova je grčka kompanija „Terna“, koja je sa domaćim podizvođačima uspela da deonicu završi gotovo dva meseca pre planiranog roka, 31 maja.

„Dogodine, u ovo vreme, biće završen ceo autoput, od makedonske granice i Preševa do Subotice i Šida“, najavio je premijer Vučić.

Realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata, poput autoputa koji povezuje, ne samo jug i sever Srbije, već čitavu zemlju sa mrežom modernih evropskih puteva, ima višestruk značaj, a najvažniji efekti, od invesitora, stižu refleksno.

„Država će raditi na ravnomernom razvoju zemlje, a značajan deo, kroz subvencije, ulagaće u jug Srbije, kako bi privukla investitore, a građani ostali u svojim rodnim mestima“, rekao je otvarajući 5,6 kilometara dugu deonicu južnog kraka Koridora 10, od Grabovnice do Grdelice, premijer Srbije Aleksandar Vučić.

„Autoput nije nešto što je u džepu, ali on donosi u džep u budućnosti, jer autoput dovodi fabrike iz Turske, Nemačke, Kanade. Autoput izgleda kao Švajcarska, kao pista“, rekao je Vučić.

Još 25 kilometara, kroz najtežu deonicu, Grdeličku klisuru, uključujući i najduži tunel „Manajle“, biće završeni za godinu dana.

„Onda ćemo da lupamo šampanjac i stižemo u Grčku dok si rekao keks-za tri sata“, poručio je Vučić .

Premijer se zahvalio, kako je rekao, „strogoj Svetskoj banci koja je prepoznala da je Srbija na dobrom putu i omogućila povoljne kredite“, kao i glavnom izvođaču radova, grčkoj kompaniji „Terna“, koja je za podizvođače angažiovala 49 domaćih firmi.

Vučić je poručio da je siguran da će se investicija višestruko isplatiti.

Masovan doček stanovnika ovog dela Srbije nije iznenađenje. Utisak je da su oni sami više bili iznenađeni što su dobili priliku da mu se približe, fotografišu, požale šta ih muči.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 18°C
Min: 11°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana