Otvorena „Dečija nedelja“ u Palati Srbija Studio B

Objavljeno: 05.10.2020. 12:15 Izmenjeno: 05.10.2020. 22:19

Pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“, u Palati Srbija svečano je otvorena tradicionalna „Dečija nedelja“. Do 11. oktobra svaki dan će biti posvećen jednoj temi i organizovanju određenih aktivnosti za decu.

 

foto Tanjug

Sve što radimo, radimo zarad dece i budućnosti, glavna je poruka Dečije nedelje, zbog čega je i Vlada Srbije 2020. proglasila godinom solidarnosti i saradnje, želeći da naglasi značaj tih vrednosti za stabilnost i napredak društva.

Osnovni dokument za planiranje i sprovođenje aktivnosti tokom Dečije nedelje je Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta, usvojena 1989. godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Utorak je posvećen deci i sportu, sreda je dan za upoznavanje dece sa zaštitom životne sredine, četvrtak je rezervisan za obrazovanje dok će se u petak najmlađi upoznati sa značajem inkluzije, solidarnosti i tolerancije. Organizacioni pokrovitelj nedelje, koja je u znaku deteta je humanitarna organizacija „Dečije srce“, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U subotu će biti objavljeni i nagrađeni pobednici literarnog konkursa na posebnom prijemu, dok je u nedelju zakazana svečana ceremonija zatvaranja „Dečije nedelje“ u Skupštini grada u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 23°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana