Otvorena ambulanta u Ustanovi za decu i mlade u Sremčici Tanjug

Objavljeno: 04.04.2019. 13:28 Izmenjeno: 04.04.2019. 13:28

U Ustanovi za decu i mlade u Sremčici otvorena zdravstvena ambulanta u kojoj će korisnici moći da dobiju zdravstvenu zaštitu lekara opšte prakse, ginekologa, stomatologa, fizijatra.

foto Tanjug

To je prva zdravstvena ambulanta u Srbiji koja je otvorena u ustanovi socijalne zaštite.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je u Ustanovi za decu i mlade u Sremčici smešteno 300 korisnika, a da je ambulanta važna zbog njihove bolje zdravstvene zaštite.

„Ovde će se raditi preventivni pregledi, skrining program i to je u skladu sa politikom Ministarstva zdravlja“, naveo je Lončar.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da je dom u Sremčici osim ambulante dobio i toplovod, a uređeno je i dvorište. Sledi sređivanje dečjeg paviljona, a zatim muškog i ženskog paviljona.

„Uskoro ćemo uvesti i hipo terapiju. Nabavićemo konje koji će služiti deci u terapijske svrhe. Kažu da je to najbolji način da deca napreduju“, rekao je Đorđević.

On je najavio da će od 1. januara plate zdravstvenih radnika koji rade u sistemu socijalne zaštite biti potpuno iste kao u zdravstvenom sistemu.

Direktorka Ustanove za decu i mlade u Sremčici Marina Vidojević ukazala je na značaj ginekološke ordinacije koja će od sada raditi u okviru novootvorene ambulante.

„Dešavalo se da im zakažemo pregled, a onda oni ne žele da odu kada dođe vreme za zakazani termin. Otvaranjem ginekološke ambulante to više neće biti problem“, pojasnila je ona.

Ministri su nakon otvaranja ambulante dobili i poklone od korisnika – uramljene slike koje su sami korisnici crtali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana