Školski dan na sajmu knjiga Tanjug

Objavljeno: 27.10.2016. 11:37 Izmenjeno: 28.10.2016. 12:55

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je na Međunarodnom sajmu knjiga Školski dan. Šarčević je poručio deci i mladima: “Čitajte što više”.

Šarčević je rekao da novi naraštaji moraju da shvate da je knjiga dragocenija od interneta i da ih može oplemeniti.

On je najavio da će do kraja godine krenuti u akciju “popravljanja” fondova školskih biblioteka i da će organizovati takmičenja između škola u okviru kojih će nagrađivati učenike koji pročitaju najviše knjiga. Šarčević je istakao značaj srpskog jezika i pisma, ali poručio mladim čitaocima da čitaju knjige i na drugim jezicima i knjige pisane latinicom.  Ministar je uz poruku “Čitajte što više”, rekao da je njihova želja da školske  biblioteke budu što bolje opremljene.

Šarčević je nakon otvaranja posetio štand Irana, počasnog gosta Sajma knjiga, kao i štand Centra za promociju nauke.

Deca već od 10 sati u velikim grupama stižu na Sajam knjiga, a primetno je bilo veliko prisustvo mladih čitalaca i prethodnih dana.

Izdavači su se potrudili da pripreme poseban program za Školski dan, te će ugostiti pisce za decu i mlade, koji će razgovarati sa svojim čitaocima i potpisivati knjige, a tu su i različite akcije poput “Volimo srpski” na štandu “Službenog glasnika”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 1°C

Vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana