Otvoren plato Raše Popova Studio B

Objavljeno: 17.10.2020. 16:10 Izmenjeno: 18.10.2020. 18:41

U Ulici 27. marta otvoren plato Raše Popova, novo mesto koje će Beograđane podsećati na čuvenog književnika. Uz njegovu skulpturu, sada je na tom mestu nov, obnovljen i funkcionalan prostor, sa dosta travnate površine, trideset novih stabala u žardinjerama i 27 klupa.

Vesele boje koje, uz efektnu uklopljenost u urbani prostor, na najbolji način ilustruju ono što je bio Raša Popov. A u samom centru plato skulptura i predstavlja neobični karakter čuvenog književnika, novinara, scenaristu, pisca za decu, glumca, pripovedača. Takođe ona je sećanje na Rašu Popova kako ga komšije pamte, kao umetnika koji je često tu šetao, uvek sa knjigom i otvorenim kišobranom.

Autor skulpture Raše Popova je Boris Deheljan. Napravljena je od matica, šrafova i raznih čeličnih elemenata, što je osoben stil tog umetnika koji je već radio slične skulpture posvećene značajnim umetnicima poput Majlsa Dejvisa ili Džimi Hendriksa.

Plato će, kao i svi drugi prostori na otvorenom biti mesto za razne programe, koje mogu da osmišljavaju, predlažu i organizuju sami umetnici i svi građani.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana