Otvoren 55. Beogradski međunarodni susret pisaca

Objavljeno: 20.09.2018. 14:02 Izmenjeno: 20.09.2018. 14:02

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović svečano je otvorio jubilarni 55. Beogradski međunarodni susret pisaca koji se, do 24. septembra, održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

On je, u svečanoj sali Starog dvora, istakao značaj manifestacije i potrebu društva za knjigom – pisanom rečju, posebno kada je reč o najmlađima.

– Borba za opstanak knjige i pisane reči je možda i najvažnija u ovom trenutku za svest i duh naroda. Potrebno je književna dela što više približiti najmlađima. Prikloniti najmlađe knjizi je velika misija pred svima nama, a pisci treba da budu predvodnici te borbe – ukazao je Mladenović.

On je dodao da se nada da će podrška Grada Beograda ovoj manifestaciji u budućnosti biti veća, jer cilj je, kako je istakao, da knjiga pobedi.
Mladenović je učesicima poželeo lep i ugodan boravak u glavnom gradu Srbije, istakavši da se u Beogradu prepliću mnoge kulture i jezici. Takođe se zahvalio organizatoru manifestacije – Udruženju pisaca Srbije, jer istrajava u nameri promovisanja pisane reči.

Pokrovitelji manifestacije, koja je ove godine okupila 38 pisaca iz 24 zemlje, su Ministarstvo kulture i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana