Otvoren 25. dečji sajam Beoinfo

Objavljeno: 12.09.2020. 13:56 Izmenjeno: 13.09.2020. 17:24

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić otvorio 25. Beogradski dečji sajam, koji se ovog vikenda prvi put održava van Beogradskog sajma, u Savskom parku u Beogradu na vodi.

foto Beoinfo

– Manifestacija je prilika da na jednom mestu deca dobiju i zabavu i znanje, a društvo da pokaže koliko su obrazovanje i razvoj najmlađih važni – ocenio je Vesić.

On je zahvalio organizatorima na istrajnosti, jer tradicija nije prekinuta čak i u vreme korone kada se već više od šest meseci ne organizuju manifestacije.

– Sajam je važan jer kao društvo pokušavamo da povratimo normalan život, a da se pritom ispoštuju sva epidemiološka pravila i mere. Zato je ovde svega 66 izlagača, inače ih ima mnogo više jer je organizator ostavio dovoljan razmak i prostor između štandova. Zato je ovo i primer kako treba organizovati manifestacije – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo što se sajam održava u najnovijem parku u Beogradu, koji je još jedan dokaz promena u gradu. On je naveo da je danas ovo jedno od najlepših delova Beograda, sa javnim prostorima koji se daju na korišćenje svim građanima.

Vesić je na kraju najavio da će biti još manifestacija u Beogradu na vodi, iz oblasti kulture, ali i za decu, i poželeo uspešan sajam svim izlagačima.

Na svečanom otvaranju nastupio je hor „Čarolija”. Mališani i njihovi pratioci danas i sutra mogu da uživaju u druženju sa omiljenim junacima, pozorišnim predstavama, neprekidnom  zabavnom programu na bini kao i na sportskom terenu uz brojna takmičenja, nagrade, edukativne radionice i ostale zanimljive sadržaje prilagođene novonastalim okolnostima na obezbeđenom otvorenom prostoru većem od 4.000 kvadratnih metara.

Ulaz je besplatan, a manifestacija traje od 11 do 19 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 22°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana