Otvaranje tendera za rekonstrukciju Trga republike Beoinfo

Objavljeno: 21.06.2018. 13:11 Izmenjeno: 21.06.2018. 21:34

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će danas biti otvoren tender za rekonstrukciju Trga republike, procenjene vrednosti oko 930 miliona dinara. On je, gostujući na TV „Pink”, izrazio nadu da bi radovi mogli da počnu već tokom avgusta.

foto printskrin Beoinfo

– Predviđeno je da radovi traju 420 dana jer je reč o kompleksnoj rekonstrukciji. Menjaju se kompletne instalacije, vodovod, kanalizacija, struja, radiće se granitne ploče. Trg će biti jedinstvena celina i prostor će biti bolje iskorišćen – istakao je Vesić.

Konačno ćemo dobiti uređen centralni gradski skver, dodao je Vesić, precizirajući da će ovde biti zona usporenog saobraćaja.

Na ovoj lokaciji, preciznije na mestu sadašnjeg „Staklenca”, nalaziće se zgrada opere i baleta.

– Kada bude završen konkurs za izradu projekta Ministarstva kulture i kada se ovaj objekat izgradi, trg će biti potpuno uređen i formiran kao u velikim evropskim gradovima. Ponosni smo na čitav ovaj projekat – ocenio je Vesić.

Radiće se 24 sata, što je bilo i uslovljeno tenderom, dodao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika za 3. jul najavio je i otvaranje tendera za rekonstrukciju Karađorđeve ulice, od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave, zajedno sa savskim kejom, a Beograd će na ovoj lokaciji dobiti dužni park uz reku.

Grad se menja, a jedno po jedno obećanje ispunjavamo, poručio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana