Otkrivene grupe,pojedinci koji su planirali akcije na Kosovu Tanjug

Objavljeno: 14.04.2017. 14:45 Izmenjeno: 15.04.2017. 16:06

Kosovski Savet za bezbednost saopštio je danas da je otkriveno nekoliko pojedinaca i grupa koje su imale nameru da, kako se navodi, destabilizuju Kosovo i izvrše dela protiv nekih lidera i političkih zvaničnika. Kod Peći uhapšen Ragip Abdulji zbog, kako se navodi, poziva na terorističke napade.

Kako prenose kosovski mediji, pozivajući se na saopštenje Saveta, kosovske institucije otkrile su nekoliko pojedinaca i njihovih grupa povezanih sa grupama i pojedincima iz drugih zemalja u inostranstvu koji su orjentisani da destabilizuju Kosovo i ugroze ustavni poredak.

Te grupe su, prema saopštenju, imale nameru da “izvrše dela protiv pojedinih lidera i političkih zvaničnika“.

„Kosovske institucije preduzimaju sve mere za zaštitu ustavnog poretka, bezbednosti i odbrane državnih lidera, političkog života i drugih ljudi koji su ugroženi od ovih kriminalnih grupa,“ navodi se u saopštenju.

Na Kosovu je vidljivo pojačano prisustvo organa reda.

Ranije danas, kosovski elektronski mediji su javili da je policija uhapsila jednu osobu u Peći koja je putem društvenih mreža pozivala na terorističke napade.

Kako se navodi, uhapšen je Ragip Abdulji iz Dragaša sa prebivalištem u Peći.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević izjavio je da će tokom uskršnjih praznika biti pojačano prisustvo policije u blizini manastira na Kosovu.

Radojević je u izjavi za Tanjug rekao da je Kosovska policija napravila operativni plan koji je sinoć stupio na snagu i da su po tom planu povećane mere bezbednosti u svim opštinama na Kosovu.

Upitan da li je na Kosovu povećana opasnost od terorizma zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova kazao je da postoji zabrinutost zbog dešavanja u Evropi.

Policija na Kosovu u pripravnosti, ukinuti godišnji odmori

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana