Otkazane predstave u Narodnom pozorištu zbog pandemije Tanjug

Objavljeno: 29.10.2020. 17:23 Izmenjeno: 29.10.2020. 17:23

Otkazana je večerašnja predstava „Balkanski špijun“, a na sajtu pozorišta je navedeno da je otkazano i koncertno izvođenje Pučinijeve opere „Toska“, zakazano za sutra

U Narodnom pozorištu u Beogradu su otkazane dve najavljene predstave iz epidemioloških razloga, što je potvrđeno Tanjugu iz ovog pozorišta.

Sličnih informacija nema za predstave najavljene za predstojeći novembar.

Poslednja baletska predstava – „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog odigrana je sinoć kao omaž balerini tog pozorišta Lidiji Pilipenko (82), kojoj je to bila poslednja predstava u ulozi koreografa.

Ovo pozorište je svoj rad tokom 152. sezone (2020/2021), uredilo u skladu sa strogim merama za suzbijanja epidemije koronavirusa, i od kraja avgusta, kada je ustanovama kulture dozvoljen rad, odigrano je više od 50 predstava.

Tokom prethodna dva meseca Narodno pozorište je obeležavalo i značajne godišnjice, kao što je 180 godina od rođenja kompozitora Čajkovskog, kome su posvetili svečani koncert baleta 1. oktobra, uz delove „Labudovog jezera“, „Krcka Oraščića“ i „Uspavane lepotice“.

Takođe, izvedene su i Verdijeve opere „Trubadur“ i „Travijata“, Mocartova kratka dečja opera „Bastijen i Bastijena“, komedija „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića, i druge predstave.

Od publike se zahtevalo da obavezno koristi sanitarne maske, a mesta u sali su mogla biti puna samo do trećine kapaciteta: u Velikoj sali za 220 mesta, a na sceni „Raša Plaović“ – 90.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Magla

Trenutna temperatura 0°C

Magla

Petak
Magla

Max: 6°C
Min: 0°C

Magla

Vremenska prognoza za 5 dana