Osvajači olimpijskih medalja stigli u Beograd Studio B, Tanjug

Objavljeno: 29.07.2021. 09:27 Izmenjeno: 30.07.2021. 11:17

Osvajači olimpijskih medalja na Igrama u Tokiju tekvondistkinje Millica Mandić i Tijana Bogdanović i strelac Damir Mikec, doputovali u Beograd.

Osvajače olimpijskog zlata, srebra i bronze na beogradskom aerodromu dočekali su rodbina, prijatelji, predstavnici saveza i klubova uz ovacije, aplauze, balone, srpske zastave i muziku.

Dočekao ih je i ministar sporta Vanja Udovičić kao i mnogobrojni predstavnici medija.

Mandić: Nerealno da imam dva olimpijska zlata

Meni je sve toliko poznato i toliko strano, tako sam se osećala i na OI, nerealno mi je kada izgovorim da imam dva olimpijska zlata, izajavila je danas olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

„Znali smo koliko smo spremni. Pritisak je uvek bio tu, ali smi naučili da se nosimo sa njim. Nerealno mi je kada izgovorim da sam dvostruki osvajač zlata“, poručila je Mandić na konferenciji za medije po dolaska u Beograd.

Milica je nakon učešća na Olimpijskim igrama najavila kraj karijere.

„Sada se osećam na vrhuncu karijere. Mislila sam da neću moći više puta da ponovim ovaj uspeh. Vreme je da predahnem, nisam spremna za novi olimpijski ciklus. Tada ću imati oko 34 godine. Vreme je za pauzu, volela bih da uživam u ovom momentu do kraja“, rekla je Mandić, koja je suzdržavala suze.

Tijana Bogdanović, osvajčica bronzane medelje, kaže da je svesna rezultata koji su napravili.

„Kada smo kretali znali smo veličinu ovog takmičenja. Zadovoljna sam bronzom. Nema razloga da budemo tužni. Kada sam izgubila prvu borbu ceo svet mi se srušio, ali imala sam vremena da se isplačem. Imam dve medalje na Igrama i time sam zadovoljna“, rekla je Bodganović.

Trener Dragan Jović Gale zahvalio se svima na podršci.

„Za nas je izuzetno da nas ovako pratite, ali to je samo kada su OI. Četiri medalje u tri olimpijska ciklusa je veliki uspeh za bilo koga. Nikada ne možete da znate da li ćete osvojiti medalju. Ako imate dobar tim, Savez i nekoliko zaluđenika to je ostvarljivo. Očekujem da će neko posle nas taj niz nastaviti“, rekao je Jović.

Mikec: Neizmerno sam srećan

Neizmerno sam srećan, ali i dalje nisam svestan da je medalja oko mog vrata, rekao je danas strelac Damir Mikec, osvajač olimpijskog srebra.

„Mojim koleginicama (tekvondo Milica Mandić i Tijana Bošković) je taj osećaj poznat, ja sam se sada prvi put oprobao. Počastvovan sam što sam u svom sportu uspeo da stignem do medalja na svim frontovima. Sada smo na četiri medalje, mi odavde sada navijamo za njih. Bili smo blizu još jedne u miksu sa Zoranom Arunović, to ostavlja gorak ukus“, rekao je Mikec na konferenciji za medije poi dolasku u Beograd.

„Nadam se da će me u narednim danima „puknuti u glavu“ koliko je ovo veliki uspeh. Daću sve od sebe da se kvalifikujem za Pariz. Pozivam Milicu da to isto učini“, kaže Mikec.

On je istakao da je emotivno doživeo doček od srpskog tima nakon osvajanja medalje.

„Krenu mi suze, pa stanu. Kada su me kolege sačekale, tad sam se raspadao. Kada ti oni čestitaju to je ono što vredi. To je prava sportska porodica, oni su bili srećni kao da su oni osvojili medalju“, kažao je Mikec.

Trener Goran Mikec, Damirov brat, upitan ja kako izvlači najviše iz olimpijskog vicešampiona.

„Prvenstveno smo braća, pa sve ostalo. Kada se postave granice, sve je moguće. Videćemo da analiziramo situaciju i da se pripremamo za novi olimpijski ciklus“, rekao je on.

Udovičić: Četiri medalje u 5 dana ogromna stvar za Srbiju

Čestitam Damiru, Milici, Tijani i basketašima na osvojenim medaljama, nadamo se da će te četiri medalje na OI biti podstrek i za ostatak olimpijskog tima, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, nakon dočeka osvajača medalja iz Tokija.

Tekvondistkinje Millica Mandić i Tijana Bogdanović i strelac Damir Mikec, doputovali su jutros u Beograd, a na areodromu ih je pored rodbine i prijatelja, dočekao i ministar Udovičić.

„Iskreno, nije ni približno ista emocija kada se vraćate sa medaljom i kada iščekujete medelju. Možda ide i sa godinama, ali je neverovatna emocija koju smo svi ovde komentarisali. Čestitam Damiru, Milici i Tijani i našim basketašima na osvojenim medaljama. Nadamo se da će te četiri medalje na OI biti podstrek i za ostatak olimpijskog tima. Žao mi je što pojedini sportisti nisu došli do borbe za medalju“, rekao je Udovičić Tanjugu.

„Ogromna stvar za zemlju Srbiju je što je u prvih pet dana osvojila četiri medalje. U Pekingu samo osvojili tri medalje, u Londonu četiri, u Riju osam, a sada već imamo četiri“, rekao je on.

Udovičić je posebno čestitao Milici Mandić, koja je u Tokiju osvojila svoje drugo olimpijsko zlato.

„Čestitke svim sportistima, posebno Milici, koja je kao dvostruki olimpijski šampion ispisala istoriju srpskog športa. Dala je mogućnost da veliki broj dece krene njenim putem. Hvala joj na motivu, ne samo u Londonu 2012. već i u Tokiju 2021. godine“, zaključio je Udovičić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana