Osuđenici se odriču hrane za ugrožene u poplavama na KiM Tanjug

Objavljeno: 12.01.2021. 10:53 Izmenjeno: 12.01.2021. 10:53

Ministarstvo pravde saopštilo je da su netačni navodi koji su se pojavili u pojedinim medijima da će u pojedinim zavodima u toku dana biti organizovan „štrajk glađu“ osuđenika, već je istina da su osuđenici sami došli na ideju da se odreknu hrane za ugrožene u poplavama na jugu Srbije.

Kako navodi Ministarstvo, od nedelje je u toku akcija osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici koji su odlučili da se odreknu 3.744 suvih obroka za ugrožene građane, kao i za stanovništvo ugroženo poplavama na jugu Srbije.

Reč je o suvim obrocima koje osuđenici dobijaju nedeljom umesto večere.

Ministarstvo podseća i da su osuđenici u tom zavodu povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra, donirali skoro 4.000 suvih obroka Svratišu za decu Novi Beograd, kao i 500 zaštitnih maski koje šiju osuđena lica u tom zavodu još od početka pandemije.

Takođe, navodi Ministarstvo, osuđenici su u najvećim zavodima u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu u martu donirali 4.700 suvih obroka za socijalno najugroženije građane.

Osuđenici u KPZ u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, kao i osuđenice u zavodu u Požarevcu su odmah na početku pandemije pokazali visok stepen solidarnosti kad su počeli da izrađuju maske, odela, nazuvice, kape i ta proizvodnja i dalje traje, dodaje Ministarstvo.

Samo u KPZ u Sremskoj Mitrovici proizvedeno je više od pola miliona zaštitne opreme.

Ministarstvo apeluje na medije da ne objavljuju netačne informacije, već da ih prethodno provere, kako je i predviđeno Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Umeren sneg

Trenutna temperatura -3°C

Umeren sneg

Ponedeljak
Moguć sneg

Max: -1°C
Min: -5°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana