Osude uvreda na račun B. Popović Ivković Tanjug, Studio B

Objavljeno: 22.07.2019. 16:37 Izmenjeno: 22.07.2019. 19:46

Ženomrzački komentari i najnovije uvrede upućene Biljani Popović Ivković, članici Predsedništva SNS, nisu ništa novo za Ðilasove pulene iz Saveza za Srbiju, ocenila je potpredsednica GO SNS Marija Obradović.

download TXT x

„Nažalost, navikle smo, mi naprednjakinje, da budemo meta najprimitivnijih i prostačkih izliva besa propalih opozicionara. Nemoć Ðilasa, Boška Obradovića i Jeremića da zadobiju pažnju glasača svojim političkim idejama odražava se u svakodnevnom vređanju i ponižavanju žena u Srbiji“, saopštila je Obradović.

Prema njenim rečima, danas je to Biljana, juče Ana Brnabić, pre nje Irena Vujović, Maja Gojković…pozivi na linč, vešanje, silovanje – sve da bi nas ućutkali i oterali iz politike.

Izdržljivije smo i upornije nego što mislite, kaže potpredsednica SNS, ističući da je nam je bolja budućnost Srbije jači motiv od niskih udaraca kojima svakodnevno zabavljate vaše istomišljenike.

„Žene Srbije čekaju da objasnite svakodnevne gadosti i bljuvotine koje izručujete na nas. Mi, žene, dobro pamtimo i već na sledećim izborima, čućete šta mislimo o vama i vašim uvredama“, navela je Obradović.

Vujović:Sramno vređenje žena SzS ne prestaje da šokira

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Irena Vujović izjavila je da primitivizam i sramno vređenje žena, koje predstavnici Saveza za Srbiju učestalo promovišu, ne prestaje da šokira.

„Danas im se na meti našla državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković. Pitam se dokle će žene na javnim funkcijama, sposobne, vredne i marljive žene o kojima najbolje govore njihov rad i ostvareni rezultati, da budu žrtve frustracije i nerealne političke ambicije predstavnika SzS“, navela je Vujovioćeva u saopštenju.

Mislim da je svima jasno, ističe ona, da su uvrede, gadosti i ponižavanje žena politika Ðilasa, Jeremića, Obradovića i njihovog SzS.

Verbalni napad na Biljanu Popović Ivković je za najžešću osudu, jer žene u Srbiji ne smeju biti objekat za lečenje frustracija i snažno ćemo se boriti protiv toga, saopštila je Vujovićeva.

Radulovićeva: Prostačko ponašanje lidera SzS-a

Članica Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Andrea Radulović kazala je danas da je prostačko ponašanje lidera SzS-a prema Biljani Popović Ivković za najoštriju osudu.

„Očigledno je manir Ðilasa, Jeremića, Obradovića i njihovih sledbenika mržnja i vređanje žena“, saopstila je Radulovićeva.

U nizu svih kleveta, govora mržnje i pretnji nasiljem, ovakve neopravdane uvrede i klevete na račun gospođe Popović Ivković, posle premijerke Ane Brnabić, novinarke Gordane Uzelac, predsednice Skupštine Maje Gojković, samo su dokaz da sve žene koje su hrabre da kažu svoje mišljenje i koje argumentovano ne misle isto kao i oni, postaju predmet linča i verbalnog nasilja, navela je ona.

„Još jednom su dokazali da je jedini plan, program i politika SzS nasil?e i uvrede prema ženama“, rekla je Radulovićeva.

Predstavnik SzS Nebojša Aleksić je u nekoliko tvitova na uvredljiv način pomenuo Biljanu Popović Ivković i njenog supruga, te naveo da je frustrirana aludirajući na godine njenog muža i da ima „neku emociju“ prema Draganu Ðilasu.

Stanisavljević osudila uvrede na račun B. Popović Ivković

Članica GO Beograd Srpske napredne stranke Nataša Stanisavljević osudila je uvrede i pretnje upućene iz SzS Biljani Popović-Ivković .

„U prethodnom periodu bili smo svedoci politike nasilja nad ženama koju nam predstavljaju Ðilas, Jeremić, Boško Obradović i njegovi saradnici iz SzS-a.

Uvrede koje upućuju postale su sve učestalije i vulgarnije, a ovog puta su upućene Biljani Popović Ivković“, navela je ona.

Politika vređanja žena, pozivanja na silovanje, na linč, nazivanja žena najpogrdnijim mogućim imenima nije politika koju žene u Srbiji žele, to je najgori vid kukavičluka, ističe Stanisavljević.

„Ovim Ðilas, Jeremić i Obradović pokazuju da nemaju granice ni morala i da će svaka žena koja misli drugačije biti izložena njihovim uvredama“, navodi se u saopštenju.

Stanisavljević je reagovala na uvrede koje je na Tviteru izneo Nebojša Aleksić, jedan od Ðilasovih saradnika.

SNS poslanice osudile uvrede na račun Popović Ivković od SzS

Narodne poslanice SNS najoštrije su osudile napad na državnu sekretarku MUP-a Biljanu Popović Ivković od strane predstavnika Saveza za Srbiju (SzS), koji su, navode, izneli niz seksističkih i mizoginih izjava na račun njen i njene porodice.

„Nasilje, kao najveća pošast svakog društva, ne može se iskoreniti ukoliko se svi zajedno ne ustanemo i ne borimo protiv toga. Nedopustivo je da oni koji pretenduju da predstavljaju građanke i građane Srbije svakodnevno verbalno napadaju i ponižavaju žene, samo zato što ne dele isto mišljenje sa njima“, navele su poslanice SNS u saopštenju dostavljenom medijima.

Jedina politika koju, kažu, “savez” Dragana Ðilasa nudi građanima je politika uvreda, nasilje nad ženama, ponižavanje žena koje su na najvišim funkcijama u državi, fizičko ugrožavanje predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, pretnje silovanjem premijerki Ani Brnabić, preko napada na gradske odbornice i žene u upravi Grada Beograda, pa do najnovijih napada na državnu sekretarku MUP-a.

„Ima li kraja nasilja nad ženama koju svakodnevno promovišu i sprovode u delo lideri SzS? Gde je granica takvom ponašanju? Da li je to jedini način političke borbe, obračunavanje sa ženama, neistomišljenicima, promovišući golo nasilje i linč nad ženama?“, upitale su poslanice SNS.

Navode da je najnoviji napadi na državnu sekretarku, Biljanu Popović Ivković od strane bivšeg režima predstavljaju tu politiku nasilja nad ženama na delu.

„Da li se tako ponašaju i prema svojim majkama, sestrama, ćerkama, suprugama, prijateljicama? Ili su u pitanju dvostruki standardi, po kojima su ponovo građane Srbije podelili na više i manje vredne, zavisno od toga da li su njihovi politički istomišljenici“, navode poslanice.

Svojim delovanjem, ističu poslanice, predstavnici SzS samo povećavaju spiralu nasilja koju su sami pokrenuli, te navode da je krajnje vreme da se zaustave, pre nego što još nekome, kažu, izazovu bol.

Predstavnik SzS Nebojša Aleksić je u nekoliko tvitova na uvredljiv način pomenuo Biljanu Popović Ivković i njenog supruga, te naveo da je frustrirana aludirajući na godine njenog muža i da ima „neku emociju“ prema Draganu Ðilasu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana