Osude nasilnog upada u Predsedništvo Srbije Studio B

Objavljeno: 25.06.2021. 20:59 Izmenjeno: 25.06.2021. 20:59

Osuđujući ovakvo skandalozno ponašanje, predstavnici državnog vrha navode da je Jeremićev cilj bio da isprovocira predsednika Vučića  i da to samo dokazuje da on i ostatak opozicije nemaju program kojim bi mogli da se izbore za glasove građana.       

Premijerka Ana Brnabić najoštrije je osudila nasilno ponašanje Vuka Jeremića I nekolicine njegovih pristalica ispred Predsedništva Srbije.    Odoše hrabriše da linčuju Vučića. A da ga pogledaju u oči, morali su da izvedu svojevrsnu Cirque du Soleil tačku: stao Vlada, pa Bora na Vladu, Miki na Boru, Vuk na Mikija, i tako stiže oči u oči sa Predsednikom. „Ok, linčovaćemo te neki drugi put“. Ovi su pobedili i Mariniku – napisala je premijerka na svom tviter nalogu. .

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenjuje da je dolazak četvorice predstavnika Narodne stranke u Predsedništvo Srbije pokušaj da se isprovocira predsednik Vučic.

Zamenik gradonačelnika i član Predsedništva SNS Goran Vesić kaže da je predsednik Vučić ponovo pokazao kako se huliganima i neradnicima, koji veruju da Srbiji treba da bude gore da bi njima bilo bolje, staje na crtu. Mnogi državni, ali i stranački funkcioneri mogu da nauče na Vučićevom primeru kako se lično bori za svoje ideje, Srbiju i politiku koja nas od 2012. godine vodi put napretka, izjavio je Vesić.

Ponašanje rukovodstva Narodne stranke je u najmanju ruku sramno, kaže ministar finansija i funkcioner SNS Siniša Mali.  Podrška predsedniku Vučiću, jer je stojički, hrabro i dostojanstveno izdržao napade grupe u delirijumu, koju je predvodio Vuk Jeremić, pokušavajući da izazove nasilje kako bi stvorio utisak žrtve“, napisao je Mali na Instagramu I naveo da se Jeremić ponaša kao histerični provokator jer on i ostatak opozicije nemaju program kojim bi mogli da se izbore za glasove građana.

Član Predsedništva SNS Miloš Vučević kaže da su predstavnici Narodne stranke, predvođeni Jeremićem, došli u Predsedništvo da izvedu marketinški manevar sa namerom da “linčuju“ Vučića. Jeremić i njegova grupa na svojim medijima se “junače“, prete i lažu o predsedniku i njegovoj porodici, a sad su počeli da zapomažu i tresu se od straha kada im je Vučić “izašao na crtu’, naveo je Vučević I naglasio da Jeremić i njegovi saradnici nisu odgovorili Vučiću na pitanje – kako su se bogatili dok su bili na vlasti i u kakvom su stanju ostavili zemlju.

Potpredsednica Vlade  Zorana Mihajlović ocenjuje da je Vuk Jeremić pokazao svoju uličarsku politiku u kojoj, umesto programa, nudi nasilje, pretnje i zastrašivanje.  „Jeremić je na delu pokazao kako izgleda politika revanšizma koju zagovaraju on i njegovi saradnici i kako bi se fizički obračunavali sa svima sa kojima se ne slažu“, navela je Zorana Mihajlović.

„Da nije toliko žalosno na šta je spao Jeremić, nekada čovek na vrlo uglednoj međunarodnoj funkciji u UN, a danas u ulozi presretača po beogradskim parkovima, posebno onog ispred Predsedništva, koji mu je izgleda omiljen, verujte mi da bih se slatko ismejao“, rekao je član Predsedništva Sns Branislav Nedimović i konstatovao da  srpska kvazi-opozicija broji svoje poslednje dane, jer jadnije postupke od ovoga ne može niko zamisliti.

Internacionalni sekretar i član Predsedništva SNS-a Jadranka Joksimović kaže da su Jeremić i njegove partijske kolege pokazali profil nedemokratskog, necivilizovanog i nasilnog političara i stranke. „Deprimirajuća je činjenica da je takva ličnost bila na čelu srpske diplomatije, kaže Jadranka Joksimovic navodeći da Jeremić nastoji da izazove incidente kao fingirani dokaz manjka demokratije i vladavine prava u Srbiji, kaže Joksimović.

Član Glavnog odbora SNS-a Petar Petković smatra da je Jeremićev dolazak ispred Predsedništva pokušaj političke kukavice da isprovocira predsednika Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 1°C

Vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana