Osmi BOSIFEST od 10. do 12. oktobra u „Sava centru” Tanjug

Objavljeno: 17.05.2017. 16:41 Izmenjeno: 17.05.2017. 16:41

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević obratio se prisutnima na prezentaciji Filmskog festivala BOSIFEST u zgradi Gradske uprave i tom prilikom poručio da će Grad Beograd nastaviti da ruši barijere koje predstavljaju smetnje i teškoće u životima osoba sa invaliditetom.

Petronijević je istakao da u Beogradu još uvek postoje barijere koje smetaju osobama sa invaliditetom, ali da je tokom poslednje tri godine urađeno dosta na planu poboljšanja kvaliteta života ovih osoba.

– Uspeli smo da olakšamo prevoz, koji je bio jedan od glavnih problema, ali i dostupnost institucija, a pokušavamo da budemo dostojni partneri ljudima koji veruju u sebe i svoj rad. Ovaj festival organizuju osobe sa invaliditetom i na taj način pokazuju da radom i verom u sebe mogu da promovišu svoj grad i u isto vreme naprave ozbiljan festival. BOSIFEST svake godine beleži povećanje broja učesnika, a isto važi i za filmove koji su sve kvalitetniji. Projekti ovog tipa sigurno doprinose i turističkoj ponudi Beograda – ocenio je član Gradskog veća.

Prema njegovim rečima, osnovni zadatak Grada Beograda je da bude partner i servis građana.

– Podsetiću da je u okviru naših programa nedavno 87 osoba sa invaliditetom završilo IT obuku, a direktno komuniciramo sa kompanijama koje nude zaposlenje. Primera radi, grad je investirao u Direkciju za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, napravljene su pristupne rampe, modifikovani toaleti i sada tamo ima zaposlenih osobe sa invaliditetom. U zavisnosti od invaliditeta, u saradnji sa ovim osobama i ljudima čiji je posao da im olakšaju život, pravimo specijalizovane obuke i zajedničke programe – rekao je Petronijević.

On je dodao da Grad Beograd radi na ozbiljnom obučnom centru za osobe sa invaliditetom. Na nama je, kaže Petronijević, da pronađemo odgovarajući prostor i nadam se da bismo do kraja godine mogli da imamo takav centar na teritoriji Beograda.

– Centrom će upravljati osobe sa invaliditetom, a ne Skupština grada. To je pravo partnerstvo za koje se borimo – poručio je Petronijević.

Direktor festivala Darko Ivić zahvalio je Gradu Beogradu na, kako je rekao, spremnosti da u svakom trenutku izađe u susret, obezbedi prostor i sredstva za manifestacije koje okupljaju osobe sa invaliditetom.

– Grad stoji iza ovog festivala, daje medijsku i finansijsku podršku, što nam mnogo znači. Udruženje Hendi centar „Koloseum” je organizator festivala, a BOSIFEST se održava osmi put. Manifestacija će biti održana u „Sava centru”, ne kao do sada u Domu omladine Beograda, jer želimo da omogućimo da što više mladih ljudi prisustvuje festivalu, koji će trajati od 10. do 12. oktobra – rekao je Anić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 30°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana