Orlić: Đilasove firme sa Telekomom do 2012. zaradile milione  Tanjug

Objavljeno: 17.07.2019. 16:32 Izmenjeno: 17.07.2019. 18:45

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je  da su firme bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa, u periodu dok je bio na državnim i stranačkim funkcijama, u saradnji sa državnom firmom Telekom Srbija ostvarile više od 30 miliona evra prihoda.

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Na konferenciji za medije ispred Starog dvora, Orlić je istakao da se „poslovna saradnja“ Telekoma Srbije i njegovih kompanija u regionu sa Ðilasovom „Dajrekt medijom“ i njenim zavisnim društvima odvijala kroz dva modela.

„Prvi model predstavlja zakup medijskog prostora kod Telekoma i njegovih zavisnih kompanija koji su realizovali Ðilasova „Dajrekt medija“ i njene firme. Bilo je to po povlašćenim uslovima, koje nikada niko nije mogao da dobije, a dobijale su Ðilasove firme“,rekao je Orlić.

On je kao drugi model po kome je funkcionisala ova „poslovna saradnja“, naveo direktno angažovanje „Dajrekt medije“ i njenih zavisnih preduzeća od strane Telekoma odnosno njegovih kompanija u regionu.

Orlić kaže da se neposredno plaćalo novcem građana Srbije za različite medijske propagandne usluge, te da su u tom periodu Ðilasove kompanije, kako navodi, neposredno od Telekoma prihodovale blizu četiri i po miliona evra.

S druge strane, navodi on, od 2007. do 2012. godine Telekomova preduzeća u regionu su na račun Ðilasovih firmi ostvarile za istu vrstu usluga više od osam miliona evra.

„Osim toga, na tih blizu 13 miliona evra, dolazi još veća vrednost za taj medijski zakup. Naime, od 2007. do 2012, na primeru jedne kompanije koja je kompanija našeg Telekoma u BiH, konstatovali smo da je u vrednosti od sedam miliona evra, uz popust od pet miliona evra, Ðilasova komanija, odnosno njegovo zavisno preduzeće, dobilo marketinški prostor“, rekao je Orlić.

Ističe da je ovo jedan od segmenata koji objašnjava kako se Dragan Ðilas obogatio dok se nalazio na vlasti.

Orlić je pozdravio interesovanje nadležnih organa da se ispitaju te vrste Ðilasovog poslovanja i da se, kako kaže, na čistac istera pitanje – „kako je moguće da je neko ko je imao 70.000 evra u trenutku kada je počinjao da se bavi politikom, iz nje izađe sa 25 miliona evra u nekretninama koje je sam prijavio?“

„Pozivamo nadležne organe i da ove naše današnje navode ispitaju. Da se ispita da li su vrednosti ovolike kao što danas saopštavamo. To je novac građana Srbije, mogao je da bude iskorišćen za milion i jednu stvar“, rekao je Orlić.

On je pozvao Ðilasa da pokaže ugovore i evidencije o plaćanju kada je, pre nego što je ušao u politiku, imao saradnju sa Telekomom i njegovim zavisnim kompanijama, zatim da, kako kaže, ekonomski, zakonski, politički i moralno objasni kako je saradnjom svojih firmi sa državnim i gradskim preduzećima uspeo da napravi tu količnu bogatstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 24°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana