Orlić: Vučić vratio Srbiji samopouzdanje i ponos Tanjug

Objavljeno: 04.09.2020. 19:43 Izmenjeno: 04.09.2020. 19:43

Vladimir Orlić, član Predsedništva SNS izjavio je povodom sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu da zahvaljujući Aleksandru Vučiću danas Srbija ispisuje nove stranice svoje istorije.

U saopštenju koje je medijima dostavila informativna služba SNS Orlić podseća da je do pre nekoliko godina usamljena i neshvaćena, bez pravih saveznika, ekonomski oborena na kolena i tragično zaostala za svetom, Srbija uspela da preokrene situaciju, te da joj je Aleksandar Vučić vratio samopouzdanje i ponos, pravo da odlučuje o svojoj sudbini i veštinu da za to pridobije partnerstvo najmoćnijih na svetu.

„Bukvalno koliko juče suočena sa zahtevom da potpiše međusobno priznanje sa Prištinom, Srbija umesto toga razgovore u Vašingtonu završava sa dogovorenim sveobuhvatnim planom normalizacije ekonomskih odnosa – garancijom života za srpski narod na KiM, ali i sve druge građane Srbije. I to je direktna zasluga Aleksandra Vučića.

Upravo on je, na prvom susretu jednog predsednika Srbije sa predsednikom SAD, dogovorio proširenje zone mini – Šengena, kojoj od danas pristupa i Priština, a iza čijeg koncepta jedinstvenog tržišta sada staje i autoritet SAD i njihov kapital“, naveo je Orlić.

Kako kaže, za Srbiju i njenu ekonomiju to je rezultat od neprocenjivog značaja i on obezbeđuje dalje širenje zajedničkog tržišta u regionu, a našoj državi obezbeđuje najviše novih poslova i najveći rast prihoda od izvoza.

Orlić podseća da je ideju „mini – Šengena“ na regionalnom planu prvi je predložio upravo Aleksandar Vučić.

Navodi i da je principijeno i čvrsto, onako kako je odbio svaku mogućnost potpisivanja „međusobnog priznanja“, Vučić obezbedio da Srbima na KiM i našem Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici budu konačno priznate diplome.

„Važno pitanje jednog od težih oblika diskriminacije naših sunarodnika time je rešeno. Ovo rešenje je dragoceno za njihovu perspektivu koliko i nova putna i železnička infrastruktura, koja je takođe dobila svoje mesto u potpisanom sporazumu. Na taj način obezbedili smo povezivanje svih krajeva u kojim žive Srbi, podigli kvalitet njihovog života na nivo kom do nedavno nismo smeli ni da se nadamo. I na svemu tome je insistirao lično Aleksandar Vučić“,naveo je Orlić.

U saooštenju kaže i da obezbeđena dodatna pravna zaštita za našu crkvu i naše svetinje na KiM, a dogovorenim merama približili smo značajno našu državu mogućnosti bezviznog režima sa SAD.

Istovremeno, kako je naveo, snažni signali ohrabrenja poslati su investitorima iz celog sveta, uputili ih na Srbiju kao mesto stabilnosti u svakom smislu, mesto na kom se veliki projekti otvaraju šestom brzinom, a svačiji kapital je siguran.

„Nove investicije i nova radna mesta za naše ljude dobili su na taj način mlazni pogon. I da to ne bude sve: Beograd postaje regionalni centar u koji dolazi Američki razvojni fond. Još novih projekata i novih investitora, novi kapital i nova vrednost, svi zajedno za Srbiju znače dodatna nova radna mesta, rast ekonomije i životnog standarda. Oni znače, doslovno – budućnost za naš narod i našu državu“, naveo je Orlić.

A na pitanje koje već sada postavljaju svi u regionu: kako se stiže od uslovljavanja da se potpiše „obostrano priznanje“ do svih navedenih rezultata, i to u manje od dva dana, Orlić kaže da je odgovor jasan – tako što na čelu svog pregovaračkog tima imate Aleksandra Vučića.

„Srbija ga danas ima. I baš zato Srbija danas štiti svoje interese i čuva svoje dostojanstvo sa velikim uspehom, ali istovremeno i uspeva da se izbori za otvaranje novih perspektiva, i da obezbedi svom narodu ono na šta je čekao decenijama. Zahvaljujući upravo Aleksandru Vučiću, danas – Srbija pobeđuje. Ne bilo kakvim, već pobedama – za istoriju“, zaključio je Orlić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana