Orlić: Politički dijalog se vraća u svoju kuću-parlament Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 09. 10. 2019. 11:13:42

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas, uoči početka međustranačkog dijaloga uz posredovanje EP, da je dobro što se politički dijalog vraća u parlament i da je SNS otvorena za sve predloge koji mogu da poboljšaju izborne uslove.

„Očekujemo da će biti novih dobrih zaključaka, jer ovi razgovori nisu počeli danas, danas se nastavljaju. Politički dijalog se vraća u svoju kuću u punom smislu te reči“, rekao je Orlić za TV Prva, podsetivši da su na to ukazivali predsednica skupštine, parlamentarne stranke, ali i partneri iz EP

„Naša zajednička poruka je bila – Narodna skupština je pravo mesto za politički dijalog“, rekao je on.

Tesko je reći ko će sve doći na sastanak, napominje funkcioner SNS i navodi da je svoj dolazak zvanično najavilo sedam delegacija parlamentarne većine, kao i šest, sedam delegacija parlamentarne opozicije,

„Ali u njih spadaju i oni kojima je u međuvremenu naređeno da moraju da se predomisle“, rekao je Orlić, precizirajući da misli na Demokratsku stranku i podsećajući da se vodi žustra polemika između poslanika DS i njihovog rukovodstva.

Upitan da li očekuje poslanike DS, Orlić kaže da bi bilo iznenađenje da se pojave, nakon svih teških reči i njihovih optužbi da je „čitava stranka pod teškom stegom Dragana Ðilasa“.

„Da li će se ipak neko pojaviti, smoći hrabrosti, ostaje da vidimo“, rekao je on.

Nezavisno od parlamentarne opozicije, prema njegovim rečima, očekuje se više predstavnika vanparlamentarne opozicije, ukupno 15 ili 16 delegacija, tako da će biti dovoljno širok krug sagovornika.

Orlić je istakao da je SNS otvorena za svaki dobar predlog i sve što suštinski može da doprinese pobojšanju izbornih uslova.

„U Srbiji je demokratija nesporna, ali naša želja kao predstavnika SNS je da, ako postoji dodatni prostor da unapredimo taj proces, pa da sutra možemo da kažemo digli smo ga na nivo kakav nije mogao da se zamisli, jer već sada je svaki aspekt izbornog procesa stotinu puta bolji nego 2012. Ali ako možemo da učinimo da bude još nešto bolji, mi hoćemo“, rekao je Orlić.

Prema njegovim rečima, Srbija je na putu da bude član porodice evropskih naroda i u tom smislu potpuno je normalno da imamo dobre sagovornike koji će zajedno sa nama da učine ono što govorimo i mi i oni sve vreme.

„U zrelom društvu u parlamentu se vodi politika, u zrelom društvu u parlamentu se raspravlja o političkim temama i u zrelom društvu ne postoji bojkot izbora ili bilo čega što će bilo ko da shvati kao civilizovan ili demokratski pristup“, naglasio je Orlić.

SNS će se, kaže, sastati sa predstavnicima EP na sastancima, gde će biti mnogo prostora da se čuju različiti predlozi.

„Ko je iskren učestvovaće u tome do kraja i siguran sam kao i do sada ko je iskren moći će sa velikim zadovoljstvom sutra da kaže, napravili smo neko zajedničko rešenje i mi smo u tome učestvovali“, zaključio je funkcioner SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 29°C
Min: 14°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana