Orlić: Nervoza u SzS zbog Zakona o poreklu imovine i propasti bojkota Tanjug

Objavljeno: 25.02.2020. 17:24 Izmenjeno: 25.02.2020. 20:24

Orlić je kazao da je nervoza razlog i što su poslednjih dana holom Skupštine defilovali predstavnici SzS-a koji su, kako kaže, ponovo servirali gnusne laži o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, članovima njegove porodice i funkcionerima SNS.

Narodni poslanik SNS Vladimir Orlić izjavio je  da je u delu opozicije koju predvodi Savez za Srbiju (SzS) primetna sve veća nervoza koja ““poprima razmere histerije““, a koja je, prema njegovoj oceni, izazvana približavanjem izbora i ““propašću““ bojkota, predlogom Zakona o poreklu imovine, kao i ““principijelnom borbom vlasti protiv kriminala i korupcije““.

““Onima koji su navikli da budu povlašćeni i koji su se proglasili za nekakvu elitu i višu klasu, smeta to što će svaki građanin Srbije biti dužan da opravda svoje prihode, i što će onda i oni biti obavezni da pruže objašnjenja tamo gde postoje neusaglašenosti između prihoda i njihovog standarda““, rekao je Orlić na pres konferenciji u holu Narodne skupštine.

U tome se, prema Orlićevim rečima, istakao lider Dveri Boško Obradović koji se, kako kaže, postarao da pokaže da ne poštuje sudove i institucije posle okončanja postupaka i donetih i pravosnažnih presuda.

““Došao je da ponovo izriče iste one laži, koje je mnogo puta izgovarao, na teret brata Aleksandra Vučića i brata ministra Siniše Malog. U stanju je da govori da su brat predsednika Vučića i brat ministra Malog nekoga napali i prebili, iako su sudovi utvrdili suprotno““, rekao je Orlić.

On je upitao da li Obradović na taj način želi da podseti kako bi izgledala Srbija kada bi se on pitao za uređivanje odnosa u našoj zemlji uz ocenu da bi to bio ““čist fašizam““ u kome ne bilo ni sudova, tužilaštava niti bilo koje institucije.

Orlić kaže i da su u stranci Vuka Jeremićevi nervozni što će biti utvrđeno poreklo imovine svakog građanina zbog čega poslanik Narodn estranke Miroslav Aleksić optužuje SNS da se ““lažno““ bori protiv korupcije i da želi da ““opere nešto svoje““.

““A šta ima da se opere sem životnog standarda Jeremića koji ne može da objasni kako živi kao milioner i za koga radi““, rekao je Orlić.

Naglasio je da se u Srbiji poštuju red i vladavina prava o čemu, kako je rekao, govori i to što je u protekle dve godine u skladu sa Zakonom o borbi protiv kriminala i korupcije procesuirano oko hiljadu funkcionera i državnih službenika i da su mnogi završili u zatvoru.

““Nervozni su baš zato što smo principijelni u toj borbi. Zato im se i raspalo udruženje, ne zna se ko ide na izbore, ne mogu da se dogovore ko je među njima najveći izdajnik““, rekao je Orlić.

Dodao je da se oni koji bojkotuju izbore nadaju da će nekom ““višom silom““ i preko ““šarenih revolucija““ i ulice doći na vlast naglasivši da se u Srbiji vlast dobija i gubi isključivo na izborima i kako propisuju demokratska načela.

Prema njegovim rečima, narod je odavno rekao da ne želi ništa više da ima sa Ðilasom, Šolakom, Miškovićem i ostalima koji bi da budu vlast i da se obogate, a nisu u stanju, kaže, nijedan glas da dobiju.

Građani veruju politici Vučića i SNS koja je omogućila da prosečna plata u Srbiji danas bude više od 500 evra, a bila je 320 evra u njihovo vreme. Narod veruje politici koja je obezbedila autoputeve na koje se čekalo decenijama““, zaključio je Orlić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana