Orlić: Đilas se obogatio, a u politiku ušao „go kao pištolj“ Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 11. 07. 2019. 17:17:49

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je  da se bivši gradonačelnik Dragan Ðilas „besomučno“ obogatio od bavljenja politikom, u koju je, kaže, ušao „go kao pištolj“ i istakao da građani Srbije imaju pravo da dobiju objašnjenje za to.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Orlić je, na konferenciji za novinare ispred Starog dvora, naveo da je u Ðilasovo vreme nabavljeno 180 autobusa od poljske kompanije, iako njihova ponuda nije bila najpovoljnija i dodao da je svaki od tih autobusa plaćen 50.000 evra više.

Takođe, dodao je, prilikom nabavke 30 tramvaja iz Španije nije se biralo na osnovu najniže cene zbog čega je, tvrdi, plaćeno dva miliona evra više za vozila.

Orlić tvrdi i da je 2,5 miliona evra plaćeno za reklamiranje Ðilasa i, kako kaže, „takozvanog uspeha njegove vlasti“.

„Koji je interes građana Beograda da se njihov novac ovako potroši očekujemo da čujemo odgovor“, istakao je Orlić.

Naveo je i da je JKP „Gradska čistoća“ kupila zgradu „Ineksa“ za 601 milion dinara, na osnovu, kako tvrdi, naloga gradske vlasti na čijem je čelu bio Ðilas.

Orlić je rekao da je „bus plus“ sistem koji je postojao u Ðilasovo vreme „slika i prilika“ kako je moguće uraditi sve na štetu građana.

Taj posao, rekao je, nije realizovan u skladu sa zakonom koji propisuje postupke u javnim nabavkama, iako je taj zakon u to vreme postojao, već u skladu sa odlukom koju su doneli Ðilas i njegova vlast.

„Nisu hteli da poštuju zakon nego su poštovali pravila koja su sami doneli i zato je taj posao od samog početka bio do te mere sporan i neispravljiv da je to skandal i sramota kakvu Beograd ne pamti“, ocenio je Orlić.

On je istakao da za sve ovo građani Srbije imaju pravo da traže objašenje i dodao:

„Obogatiti se tako besomučno od bavljenja politikom, tokom vršenja javnih funkcija zahteva svaki odgovor. To su pitanja za Ðilasa i teme od kojih ne može da pobegne. Može da napada, da kleveće koliko hoće, ali ova pitanja ostaju, dovoljno su jaka i važna da neće pomoći nikakav smešan manevar da se ova pitanja izbegnu“.

Na pitanje novinara o diplomi osnovnih studija ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koju opozicija osporava, Orlić je rekao da to rade jer žele da skrenu pažnju sa istrage koju je Stefanović pokrenuo protiv Ðilasa.

„Smešno mi je kada o obrazovanju priča Obradović koji je funkcionalno nepsimen. Smešno mi je i da Ðilas priča o obrazovanju jer znam da on, kada sretne svoje profesore sa Mašinskog fakulteta pogled obori ka zemlji, a vi ga pitajte zašto“, dodao je Orlić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 29°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana