Orlić: Đilas bezuspešno pokušava da opere svoju biografiju Tanjug

Objavljeno: 19.07.2019. 18:27 Izmenjeno: 19.07.2019. 18:27

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je da bivši gradonačelnik Dragan Ðilas bezuspešno pokušava da svoju političku i poslovnu biografiju „opere“ jer, ističe, narod ne zaboravlja da ga je Ðilas već jednom unesrećio, pljačkao i ponižavao.

U saopštenju dostavljenom medijima, Orlić kaže da Ðilas i njegovi saradnici taj isti narod i danas vređa, potcenjuje i deli.

„Baš kao nekad, dok su Ðilas i njegov kartel na svojim mitinzima sami sebe proglašavali „građanima prvog reda“, a na tuđe mitinge slali žandarmerijske čizme da gaze sve pred sobom, makar po cenu tuđih života. Takva mržnja i takva agresija nikada se u Srbiji više ne sme ponoviti“, rekao je Orlić.

Isto tako, kaže, ne sme se ponoviti ni poslovni neuspesi bivše vlasti, među kojima je, navodi, gubitak vrednosti EPS-a u periodu od 2006. do 2011. godine od 2,2 milijarde evra.

Kaže da je jedini uspeh Dragana Ðilasa za vreme vlasti to što je od skrome ušteđevine, starog auta i kuće na ime supruge postao tajkun čije firme prometuju više od 500 miliona evra.

„Dok su plate smanjivane, fabrike zatvarane, pola miliona ljudi ostalo bez posla, Ðilas se neljudski bogatio. Nije ga bilo briga ni za decu, ni za nastavnike, ni za lekare, ni za državna preduzeća, cela Srbija je za njega predstavlkala samo jednu kožu za dranje“, rekao je Orlić.

U toj Srbiji danas, dodaje on, zahvaljujući Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, i lekari i nastavnici imaju veće plate nego u vreme Ðilasove vlasti.

Navodi da deca danas imaju bolju budućnost, a njihovi roditelji više posla i dostojanstva.“U Srbiji se danas odgovara pred zakonom, i to je ono što Ðilasa najviše plaši. On zna da mnoga zla ne zastarevaju, pamtimo ih po ranama koje narod Srbije još uvek leči. I zato Ðilas beži od izbora, krijući se iza kojekakvih potpisa na „sporazumu“ koji je zaključio sa samim sobom“, zaključio je Orlić.

Dragan Ðilas je danas na TV Naša izjavio da da će svi koji su hapsili nevine ljude, vodili hajke protiv onih koji drugačije misle, potpisivali štetne ugovore i rasprodavali Srbiju, nakon smene aktuelnog režima odgovarati pred zakonom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 19°C

Grmljavina sa kišom

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana