Orlić: Ðilas ne podnosi ekonomske uspehe Srbije Tanjug

Objavljeno: 16.10.2020. 15:50 Izmenjeno: 16.10.2020. 15:50

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da Dragan Ðilas, koji je govorio o zaduživanju Srbije, ne podnosi ekonomske uspehe države i da mu nervoza raste kako se nižu pohvale na račun države od MMF-a, Svetske banke, EVRD-a i Evropske komisije.

Orlić kaže da državi i Aleksandru Vučiću pohvale za ekonomsku politiku stižu i iz regiona, čak i od onih država koje nisu tradicionalno naklonjene Srbiji.

U tom smislu spomenuo je „Dnevni avaz“ koji je zaključio da od Vučića treba učiti kako se ekonomski upravlja zemljom u najtežim vremenima.

On dodaje da je komično i jadno to što Ðilas pokušava da ubedi ceo svet u suprotno, navodeći da se predsednik S SP obrušio na strane investicije, i to baš tamo gde regionalna štampa priznaje da je Vučić imao hrabrosti, znanja i političke odlučnosti za reforme koje su zemlju dovele na sam vrh Evrope.

„Piše – da smo to uspeli i zahvaljujući činjenici da 61 odsto svih stranih direktnih investicija na Zapadnom Balkanu završi u Srbiji, upravo zahvaljujući Vučićevoj politici. I kako mogu onda da deluju pokušaji neznalice Ðilasa da ceo svet ubedi u suprotno? Komično i jadno, naravno, drugačije i ne može“, rekao je Orlić.

Orlić tvrdi da su Ðilasove firme imale 619 miliona evra prihoda dok je on bio na vlasti, što od republičkih, što od gradskih preduzeća i ustanova, kako je, kaže, utvrdila Verica Barać.

„Delom i od reketiranja stranih investitora, kako je svedočio Boško Obradović. A delom i od reketiranja domaće privrede, kako je svedočio bivši direktor Demokratske stranke. Ali sem takvih „investicija“ – Ðilas za druge ne zna i neće da zna. Pa sa svojim pajtašima traži od EU da ne investira u Srbiju, samo zato što oni nisu na vlasti. I još se hvale time“, rekao je Orlić.

Orlić kaže da se Ðilas ne seća da je javni dug u vreme bivšeg režima, baš zbog „neznalica i štetočina“ poput Ðilasa, probio i limite domaćih zakona, pa i limite Mastrihta, da bi ga zauzdao tek Aleksandar Vučić.

„Ako ne razume razloge zbog kojih je javni dug u Srbiji danas stabilan, ma koliko tajkuni želeli drugačije, neka Ðilas proba makar da se podseti, koliko je guranju Srbije na ivicu ekonomske provalije doprineo lično, kada je u Beogradu na milione evra ostao dužan deci, trudnicama, porodiljama, penzionerima…“, naveo je Orlić.

Orlić poručuje da je realnost jasna i da nju vidi ceo svet, a što je najvažnije, vide je, kaže, i razumeju građani Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana