Orlić: Ðilas duguje odgovore na mnoga pitanja Tanjug

Objavljeno: 05.11.2019. 18:47 Izmenjeno: 05.11.2019. 18:54

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić kaže da jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Ðilas mora da odgovori javnosti na više pitanja, među kojima je kako se obogatio u Češkoj.

Ðilas tvrdi da se se obogatio dok je radio u Češkoj, a firme kojima je upravljao su ukupno evidentirale za sve te godine 74.000 evra prihoda, rekao je Orlić i dodao da Ðilas nikada nije objasnio kako je napravio bogatstvo u Češkoj.

Upitao je i kako je moguće da je firma Dragana Ðilasa Dajrekt medija poslovno sarađivala sa RTS-om, i to ne pre nego što je Ðilas došao na političke funkcije, ne nakon toga, nego baš u vreme dok je „žario i palio i Srbijom i Beogradom“.

„Kako je moguće da njegova firma sarađujući sa RTS u čuvenoj preprodaji sekundi dobija toliko povlašćene uslove u odnosu na druge da ima odnos kupljeno-prodato jedan prema deset. Kome je još takva vrsta takvih posebnih uslova ponuđena osim Ðilasovih firmi“, pitao je Orlić.

Istovremeno, kako je moguće da ista firma Dragana Ðilasa Dajrekt medija i njena zavisna preduzeća poslovno sarađuju sa Telekomom, koje je državno preduzeće, i njegovim zavisnim firmama i da se u tim transkacijama napravi promet od neverovatnih 30 miliona evra, što u Srbiji, što u Crnoj Gori, što u BiH.

„Ko je ikada dobio takve uslove?“, pita Orlić.

On je Ðilasa nazvao „apsolutnim kraljem korupcije i trgovine uticajem“, navodeći da i dalje duguje građanima Srbije više odgovora na veoma važna pitanja.

Ukazao je da veliki skandali ovih dana potresaju javnost, a koji dolaze upravo iz Ðilasovog neposrednog okruženja, odnosno njegovih najbližih saradnika.

„Ovi skandali su svojim sadržajem potpuno jezivi, od toga da su njegovi saradnici uhvaćeni u švercu deviza, paljenju knjiga, što su priznali tek nakon 15 dana pošto su bili suočeni sa dokazima, a tu su i svedočenja da su organizovali izvlačenje prljavog novca iz opštine Stari Grad“, rekao je Orlić.

To su, kaže, rekli ljudi koji su najbliži predsedniku opštine Stari Grad, Marku Bastaću, koji je, dodaje, „Ðilasova desna ruka“.

„Svedočili su da su učestvovali u reketiranja ljudi, da su jedni drugima navlačili plastične kese na glave, vršili torturu jedni nad drugima dok se ne utvrdi ko je koju kovretu ukrao“, rekao je Orlić.

Postoje i nova svedočenja zaposlenih u Starom Gradu da su bili prinuđeni da u desetinama miliona dinara izvlače sredstva, pa ih onda, kako kaže, ispod ruke prosleđuju Ðilasovim i Bastaćevim saradnicima, odbornicima i ostalim „poslušnicima“.

Međutim, kako dodaje, strašnije su i jezivije one štete koje je građanima Srbije napravio Dragan Ðilas i zbog toga, poručuje Orlić, Ðilas ne može da pobegne od odgovora na pitanja koja SNS postavlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Utorak
Moguća kiša

Max: 20°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana