Orlić: Besmislice i laži o nebezbednom Beogradu Tanjug

Objavljeno: 13.09.2020. 17:10 Izmenjeno: 13.09.2020. 17:10

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić rekao je da je  Nikola Jovanović još jednom pokušao sa neuspelim plasiranjem laži o navodno nepovoljnom stanju bezbednosti u Beogradu, u nadi da će mu ovog puta ta priča proći.

„Besmislice i laži koje izgovara po diktatu verovatno se odnose na vreme žute vlasti njihovog DS-a, kada su sva ubistva ostala nerešena, poput ubistva Ranka Panića i Milana Pantića, od kojih dan-danas beže i nevešto mucaju kada im se postavi to pitanje“, naveo je Orlić u saopštenju.

On ocenjuje da su laži koje Nikola Jovanović izgovara svakog dana još jedan pokušaj Dragana Ðilasa da pričom o navodno nebezbednom Beogradu ponovo pokuša da zataška „svu jezu sa ulica prestonice dok su oni bili na vlasti – odsečene glave pronađene u kontejnerima, sačekuše, presretanje u vozilima u pokretu, pucanje i ubistva po ulicama, oružane pljačke, eksplozije i razbojništva, sporadične zaplene droge koje su se merile tek u desetinama kilograma“.

Orlić ukazuje da Ðilasu smeta 7,3 tone zaplenjenih narkotika samo prošle godine.

„Smeta mu što je ceo Beograd gledao hapšenje njegovog šuraka Milana Dabovića sa 2,4 kilograma čistog kokaina na Brankovom mostu, što je pad kriminaliteta prisutan svake godine, što danas nema zaštićenih. Smeta mu hapšenje njegovog najbližeg stranačkog saradnika sa 66 kilograma droge, smeta mu hapšenje direktora njegove „Dajrekt medije“ jer je građane Srbije oštetio za 688 miliona dinara mešetarenjem sa sekundama na RTS-u“, navodi Orlić.

On ukazuje da je broj krivičnih dela od 2014. u konstantnom padu i da se danas rasvetljavaju ubistva i od pre 10 i više godina, što smo imali prilike da vidimo i nedavno kada je rasvetljeno ubistvo iz 2009. godine.

„Beograd je danas bezbedan grad, koliko god Dragan Ðilas i njegov poltron Nikola Jovanović lagali“, ističe Orlić.

Ističe i da danas srpska policija svoj posao radi profesionalno i odgovorno, u službi svih građana Srbije, a ne političara i tajkuna, kao u vreme njihove vladavine, kada su kako kaže, kriminalci vodili glavnu reč, u čijim su rukama bili „i nož i pogača“, saopštila je SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana