„Organi CG da spreče širenje lažnih vesti“

Objavljeno: 15.03.2020. 16:19 Izmenjeno: 15.03.2020. 16:19

Navodna dokumenta, objavljena u današnjem izdanju tabloida „Pobjeda“, pod naslovom „Virus Vulin i kako se izliječiti“, nepostojeća su, odnosno izmišljena, sa lažnim sadržajem, delovodnim brojevima i falsifikovanim potpisima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

 

Budući da je reč o apsolutno lažnoj vesti i falsifikatu, koji je usmeren ka zastrašivanju javnosti i građana Crne Gore i potpuno neosnovanim optužbama na račun Srbije, Ministarstvo odbrane Srbije očekuje da nadležni organi Crne Gore, po službenoj dužnosti, preduzmu zakonske mere i spreče dalje širenje lažnih vesti, ističe se u saopštenju.

Kako je Navedeno u saopštenju, na izmišljenim dokumentima stoji datum 15.10.2019. godine i oznake „vojna tajna“, „strogo poverljivo“, sa falsifikovanim potpisom Bratislava Gašića, koji nije ministar odbrane od marta 2016, pa od tada ne može i ne potpisuje bilo kakva dokumenta sa oznakom „vojna tajna“, ističe Ministarstvo odbrane Srbije.

Ministarstvo odbrane ističe da je na tom lažnom dokumentu falsifikovan i potpis civilnog lica Zorana Stojanova, referenta u Vojno-filmskom centru „Zastava film“, koga je, kako Ministarstvo naglašava, tabloid „Pobjeda“ u svojim lažima „unapredio“ ni manje ni više nego u „bezbednosnog funkcionera“ Srbije.

Ministarstvo ukazuje da je civilno lice Zoran Stojanov bio ovlašćeno lice za rešavanje po zahtevima za slobodan pristup informacijama od javnog značaja iz nadležnosti Uprave za odnose sa javnošću do avgusta 2019, a da ni tada nije imao pravo na potpis dokumenata označenih stepenom tajnosti.

Očigledno je da je tabloid „Pobjeda“ falsifikovao njegov potpis sa nekog otvorenog dokumenta iz perioda kada je bio ovlašćeno lice i slao pisane odgovore na zahteve građana, ocenjuje u saopštenju Ministarstvo odbrane Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina

Trenutna temperatura 21°C

Grmljavina

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana