Optužnice zbog mita i zloupotreba u javnim nabavkama Tanjug

Objavljeno: 09.06.2018. 09:25 Izmenjeno: 10.06.2018. 11:44

Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protiv više lica zbog primanje i davanja mita, zloupotrebe u vezi javnih nabavki i zloupotrebe službenog položaja.

 

Optužnicom su obuhvaćeni Aleksandar Vujić – Subotić, bivši načelnika Gradske uprave u Valjevu, Aleksandar Ðurić, službenik Gradske uprave, R. Đ. iz zanatske radnje „Fiskal“, B. S, odgovorno lice Radnje za popravku metalnih proizvoda i njegova supruga I.S, zatim M.P. iz preduzeća „Japi kom“ iz Novog Sada, N. V. iz firme „FSC Vuković“ Šabac, A. P. iz građevinskog preduzeća „Va gradnja 2007“, vlasnik radnje „Geometar“, A.M. i Z. P, odgovorno lice u preduzeću „Simon“.

Takođe, na optužnici su se našli pripravnica u Gradskoj upravi T. I. i D. Đ, supruga odgovornog lica radnje „Fiskal“.

Inače, na optužnicu se čekalo više do godinu dana, a u Tužilaštvu objašnjavaju da je reč o veoma obimnom predmetu u kojem je bilo potrebno saslušati 50 svedoka, veštaka i izvesti brojne dokaze na kompjuterima, telefonima i drugim vezama koje su korišćene u obavljanju nabavki putem tendera.

Na tenderima su nabavljani uglavnom automobili, kotlovi za školu „Desanka Maksimović“, fotokopir aparati, štampači i drugi skupoceni kancelarijski materijal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana