OPŠTINA ZEMUN POKRETAČ REŠENJA DUGOGODIŠNJEG PROBLEMA POLJOPRIVREDNIKA IZ BATAJNICE studio b

Objavljeno: 21.02.2023. 13:47 Izmenjeno: 21.02.2023. 13:47

Još jednom pozivamo vlasnike parcela da se evidentiraju, a za više informacija građanima je dostupan telefon 3778 – 413.

Na inicijativu Gradske opštine Zemun održan je sastanak vezan za povraćaj vlasništva nad poljoprivrednim zemljištem građana Batajnice.

Sastanku su pored zainteresovanih poljoprivrednika, prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za poljoprivredno zemljište i Državnog pravobranilaštva Republike Srbije, kao relevantnih činilaca u prevazilaženju ovog dugogodišnjeg problema koji je nastao zbog različitih zakonskih regulativa i uredbi, i doveo do toga da imaoci svojine postanu korisnici zemljišta.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, naglasio je da je će Opština učiniti sve iz svoje nadležnosti da se zemljište ponovo vrati vlasnicima, a sve u skladu sa Odlukom o određivanju zemljišta koje prestaje da bude gradsko građevinsko zemljište i građevinsko zemljište u KO Batajnica, koju je donela Skupština GO Zemun 1991. godine.

Ovom Odlukom su taksativno navedene parcele koje su predmet postupka vraćanja u raniji režim svojine, i Opština poziva vlasnike datih parcela, a koji nisu u međuvremenu ostvarili svoje pravo na vraćanje poljoprivrednog zemljišta u svojinu, da se prijave putem mejla rada.vasic@zemun.rs, kako bi uz asistenciju Opštine, i stručnih službi dobili instrukcije o postupanju, i na taj način rešili dugogodišnji problem.

Predsednik Kovačević je istakao, da će biti formirana Radna grupa na nivou Opštine, koja će pratiti dinamiku postupanja, informisati vlasnike poljoprivrednog zemljišta o procedurama i koordinirati sa nadležnima, u cilju pozitivnog ishoda u interesu građana.

Sastanku su prisustvovali i zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak, član Veća GO Zemun Boško Radovanović i zaposleni u opštinskim stručnim službama.

Još jednom pozivamo vlasnike parcela da se evidentiraju, a za više informacija građanima je dostupan telefon 3778 – 413.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana