Opština Zemun podelila novih stotinu auto-sedišta za decu Studio B

Objavljeno: 23.07.2019. 19:33 Izmenjeno: 24.07.2019. 17:17

Sprovodeći strategiju Agencije za bezbednost saobraćaja, a u želji da sledeće godine u našoj zemlji nijedno dete ne pogine u saobraćajnim nesrećama, ta opština ove godine podeliće ukupno 400 auto-sedišta za decu.

Stotinak roditelja iz Zemuna bilo je prijatno iznenađeno kada im je javljeno da dođu na besplatnu podelu auto-sedišta. Mnogi od njih bili su skeptični, jer se nisu prijavili, ali su došli i ističu da im ta pažnja opštine mnogo znači.

Opština Zemun uključila se u nacionalnu strategiju Agencije za bezbednost saobraćaja čiji je cilj da sledeće godine imamo dva puta manje dece povređene u saobraćaju nego 2011. I nijedno poginulo dete. U opštini kažu da je inicijativa za tu akciju potekla od statistike, koja govori da se u našoj zemlji sedišta ne koriste dovoljno i da se ne upotrebljavaju na pravilan način.

Agencija za bezbednost saobraćaja snimila je pet filmova o pravilnom korišćenju sedišta za decu, koja pokrivaju svih pet vrsta sedišta. Ti filmovi mogu se pogledati na sajtu Agencije i Youtube.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana