Opština Zemun obeležila Svetski dan zaštite životne sredine Beoinfo

Objavljeno: 05.06.2020. 14:25 Izmenjeno: 05.06.2020. 14:25

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, Opština Zemun organizovala akciju čišćenja priobalja Dunava, saopšteno je iz ove opštine.

Predsednik opštine Dejan Matić je tom prilikom rekao da ova akcija treba da pokaže kako se čuva i održava autentična ambijentalna celina Zemunskog keja.

– Koliko volimo Zemun, najbolje se vidi kada se pređe sa reči na dela. Zato smo očistili obalu, uklonili sve smeće i u razgovoru sa sugrađanima apelovali da svakodnevno doprinose lepšem i zdravijem životnom okruženju, kako bi šetalište kraj reke, ulice i parkovi bili lepši i uređeniji. Jedan od glavnih pravaca našeg delovanja jeste taj da u saradnji sa Gradom Beogradom i komunalnim preduzećima oplemenimo unutarblokovske i druge zapuštene površine, kako bi nam Zemun bio čistiji i zeleniji – rekao je Matić.

U akciji čišćenja zelenih površina i šetališta kraj Dunava učestvovali su zaposleni u opštini, volonteri iz Kancelarije za mlade, ekipe Vodoprivrednog preduzeća „Galovica”, kao i udruženja građana „Evropski centar Dunav” i „Eksplor Srbija”.

Takođe, u saradnji sa JKP „Zelenilo – Beograd”, u parku na uglu Ulice Petra Zrinjskog i Magistratskog trga posađeni su ukrasni grmovi, koji će oplemeniti ovu već uređenu površinu, između ostalog namenjenu i za fotografisanje tek venčanih parova ispod venjaka od ruža.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana