Opština Vračar:Ne opstruišemo bilo čije prikupljanje potpisa Tanjug

Objavljeno: 06.06.2020. 13:28 Izmenjeno: 06.06.2020. 13:28

Gradska opština Vračar odbacila je tvrdnje predsednika SDS Borisa Tadića da je opstruirala prikupljanje potpisa njegove koalicije za lokalne izbore na toj opštini 21. juna, tako što nije obezbedila opštinske overivače.

 

Načelnica Uprave opštine Vračar Gordana Basta navela je da je to “notorna neistina”.

“Opština Vračar pripada svim građanima Vračara i naši servisi su dostupni svima pod jednakim, zakonom propisanim, uslovima. Tako je bilo i u ovom slučaju. Izborna lista Borisa Tadića je imala opštinskog overivača i mogli su da prikupljaju potpise građana za predaju liste. Mi ne možemo da utičemo na to koliko će građana podržati koju izbornu listu”, navodi se u saopštenju koje je potpisala Basta.

U saopštenju, koje je objavljeno i na sajtu opštine Vračar, navodi se da je lista oko SDS podnela zahtev 27. maja da im se od 28. maja do 5. juna, svakog dana od 12 do 20 sati u prostorijama njihove stranke obezbedi overivač.

“Od 28. maja na raspolaganju su imali u potpunosti jednog overitelja u prostorijama njihove stranke u Ulici Maksima Gorkog 1a, u skladu sa njihovim zahtevom, u proseku dnevno po 8 sati i tom prilikom overili potpis svakog građanina koji je došao da podrži ovu izbornu listu”, stoji u saopštenju.

Drugi overivač je, kako se navodi, bio angaživan na overi potpisa za druge izborne liste.

Dodaje se i da pored opštinskih overivača, potpise birača mogu da overavaju i notari, što nije u nadležnosti Opštine.

U saopštenju se apeluje da se opština Vračar ne meša u političke borbe.

Boris Tadić, predsednik SDS, koja na lokalne izbore na Vračaru izlazi u koaliciji sa PSG i Novom strankom, ranije je naveo da se sve vreme suočavaju s opstrukcijom i od strane vlasti i od strane “bojkot opozicije“.

„Poslednja takva opstrukcija je bila neobezbeđivanje opštinskih overivača na Starom gradu i na Vračaru, iako je u jednoj opštini na vlasti opozicija, a na drugoj SNS. Tužno je što su u tome bili jedinstveni“, rekao je Tadić.

Sa Starog grada se nisu oglašavali tim povodom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana