Opština Voždovac informisala građane o legalizaciji

Beograd 29. 03. 2016. 21:33:07

U Srbiji postoji više od milion nelegalno izgrađenih objekata . Samo na opštini Voždovac ih je više od sedamdeset hiljada.

Kako bi informisali građane na koji način mogu da legalizuju svoje nelegalno izgrađene objekte jeftinije i jednostavnije nego prethodnih godina, opština Voždovac je u saradnji sa Sekretarijatom za poslove legalizacije u selu Rakovica organizovala tribinu, na kojoj su nadležni odgovarali na brojna pitanja meštana.

Aleksandar Savić se na početku obratio prisutnima rekavši da cilj opštine Voždovac, da u skladu sa merama Vlade, u narednom periodu ozakoni sve objekte, a naročito one koji se nalaze u podavalskim naseljima, gde su mnoge kuće građene bez građevinske dozvole. „Zakonom koji je na predlog Vlade donela Skupština Republike Srbije, omogućeno je svim građanima da višestruko jeftinije i jednostavnije nego prethodnih godina, legalizuju svoje objekte i tako postanu svoj na svome, a svojoj deci omoguće da žive normalno u svojim kućama. Opština Voždovac će im pomoći u tome, a ova tribina je jedan od načina. Takođe smo otvorili šalter gde građani mogu da prijave svoj nelegalni objekat, a već narednih dana inspektori izlaze na teren, obavljaju sva potrebna merenja i to dalje ide u proceduru ozakonjenja. Premijer Vučić je rešio da se ovo pitanje konačno trajno reši, a mi ćemo sve preduzeti da to i ostvarimo“ – poručio je Savić.

Brojni prisutni građani naselja Rakovica selo i obližnjih mesta, imali su priliku da postave pitanja i saznaju mnoge pojedinosti o značaju i povoljnostima koji nudi Zakon o ozakonjenju objekata, usvojen od strane Narodne skupštine RS krajem 2015. godine.

2 Responses to “Opština Voždovac informisala građane o legalizaciji”

 1. Boris каже:

  Podneo sam zahtev za legalizaciju u zakonskom roku na opstini
  Vozdovac.Bezbroj puta sam se obratio da mi odgovore sta jos treba da bi dobio upotrebnu dozvolu i uknjizio objekat.Uprava cuti???

 2. Rade Gvozdenovic каже:

  Gde se stavlja zabrana za legalizovanje objekata molim vas da mi odgovorite jer je komsija sagradio kucu na sahti za vodu, i sad
  nas matretira sa vodom , zatvara kad mu se svidi, i moramo da zovemo pliciju da bi nam pustio vodu, Ustvari zadnji put je ostetio srav koji je pricvrscen za vodomer ,i zatvorio vodu .
  Te smo resili da mu stavimo zabranu na legalizaciju garaze , i kuce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Sreda
Moguća kiša

Max: 16°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana