Opština Svilajnac:Voda se povlači, otklanjaju se posledice Tanjug

Objavljeno: 16.06.2018. 11:39 Izmenjeno: 16.06.2018. 11:40

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je jutros Tanjugu da se voda u Kušiljevu povlači, počelo je otklanjanje posledica i formirana je komisija za procenu štete.

foto printskrin Tanjug

„Radili smo celu noć na ispumpavanju vode iz objekata, sada se raščišćavaju ulice i vrši dezinfekacija, radimo na osoposobljavanju infrastrukture, kako u Kušiljevu, tako i u još četiri Mesne zajednice koje su poplavljene“, rekao je Milanović.

On je istakao da je u Kušiljevu, koje je bilo najviše poplavljeno, voda za piće ispravna, jer se snabdevaju vodom iz vodovoda koji napaja i Svilajnac.

„Komisija za procenu štete će raditi i sutra, kako bi u ponedeljak ili utorak, rezultate procene predočili Vladi Srbije i zatražili pomoć“, rekao je Milanović.

Obilne padavine, bujice i izlivanje seoskog potoka u Kušiljevu, najvećem selu u Sviljancu i Resavi sa više od 3.000 stanovnika, izazvale su poplavu u noći četvrtak na petak.

Voda je ušla u 30 domaćinstava, a više od 100 domaćinstava je „pretrpelo neku štetu“, poplavljeno je i oko 100 hektara oranica. Nije bilo žrtava, ni povređenih, istakao je Milanović.

Uz Kušiljevo, manje polave su bile u mesnim zajednicama Ðurinac, Subotica, Sedlare i Rođevac.

Na terenu celo vreme su bili članovi opštinskog štaba za elementarne nepogode, vatrogasci spasioci, policija, opštinsko rukovodstvo, javna komunalna preduzeća sa mehanizacijom, koji su pomagali meštanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana