Opština Palilula deli 1500 bebi kolica za svako rođeno dete Studio B

Objavljeno: 15.05.2021. 14:22 Izmenjeno: 15.05.2021. 14:25

Ove godine podelićemo 1500 bebi kolica za svako rođeno dete na Paliluli, rekao je predsednik te opštine Aleksandar Jovičić. On je precizirao da na taj način dajemo doprinos u borbi za natalitet, a u isto vreme brinemo o deci koja su naša budućnost i koja će jednog dana voditi ovu zemlju.

Na Međunarodni dan porodice trideset porodica sa opštine Palilula je dobilo bebi kolica koje im je uručio predsednik opštine Alaksandar Jovičić. Za mnoge stanovnike Palilule koji su uplovili u bračne vode ovo je odličan način da smanje troškove, a kolica za bebu su uvek jedna od glavnih stavki u budžetu.

„Ovo je jedna od akcija koja je pokazala na koji način možemo da pomognemo mladim bračnim parovima i motivišemo ih da nastave sa proširenjem porodice“, kaže Jovičić.

U toku ove godine podeliće 1500 bebi kolica za svako rođeno dete na teritoriji opštine Palilula.

„Mi ovim primerom želimo da damo mali doprinos u borbi za natalitet, u borbi za sve što radimo za našu zemlju, na prvom mestu što otvaramo Srbiju prema čitavom svetu i što imamo kome da je ostavimo, a to su generacije koje dolaze. Ovo je simboličan poklon koji Palilula želi da daruje našoj budućnosti – deci koja će sutra sigurno voditi ovu zemlju  praviti dobre rezultate u svim segmentima našeg društva, sporta, biznisa i svega ostaloga, što će činiti Srbiju uspešnijom i jačom”, rekao je Jovičić.

U planu su i druge akcije na opštini Palilua koje će obradovati najmlađe i biti takođe jedna vrsta pomoći za njihove roditelje, najavio je Jovičić. Inače ova opština je, uz dodelu novogodišnjih  paketića,  ranijih godina organizovala besplatne sportive za osnovce, kao i besplatne časove pripremne nastave za upis u srednju školu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 10°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana