Oproštaj od velikog glumca i šmekera

Objavljeno: 29.03.2016. 13:30 Izmenjeno: 29.03.2016. 13:30

Dugim aplauzom mnogobrojni prijatelji i kolege odali su danas poslednju poštu glumcu Marinku Madžgalju (1978-2016) na komemoraciji održanoj u Ateljeu 212.

Od Madžgalja oprostili su se direktor Ateljea 212 Branimir Brstina, rediteljka Snežana Trišić, glumci Gorica Popović, Gordan Kičić, Tamara Krcunović, Nenad Ćirić, Jelena Đokić, Aleksandar Srećković, Andrija Milošević, muzičar i televizijski vodtelj Ognjen Amidžić, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti Gordana Marić.

„Marinko Madžgalj je mogao sve kao glumac na sceni, a u životu je bio veliki šmeker“, izjavio je danas njegov kolega Gordan Kičić, opraštajući se od svog kolege iz pozorišta na komemoraciji u Ateljeu 212. 

Kičić je rekao da su se on i Marinko poznavali od detinjstva i da su zajedno studirali na Fakultetu dramske umetnosti, a potom i radili u pozorištu. Marinko je bio duhovit i neodoljiv. Voleo je da bude voljen, a i on je obožavao ljude, istakao je Kičić koji se zajedno sa drugim kolegama od preminulog glumca oprostio velikim aplauzom.

Marinkova profesorka na Fakultetu dramske umetnosti Gordana Marić ispričala je kako je Marinko na prijemnom ispitu pokazao veliki talenat i da je i nju i druge članove komisije iznenadio svojom energijom i originalnošću. Ona je napomenula da je Marinko Madžgalj upisao FDU kao gimnazijalac i da je tokom glumačkog školovanja postajao sve vredniji i vredniji. Bio je omiljen među kolegama u klasi koji su tražili da sa njim rade, rekla je Marić i napomenula da je to posebno bio slučaj sa devojkama.

Glumac Andrija Milošević je rekao da je svojevremeno namenski stavio jednu predstavu na scenu samo da bi imao priliku da radi sa Marinkom. Često sam ga zvao da mu kažem da sam po uzoru na njega počeo nešto da radim u glumačkoj profesiji, naveo je Milošević i dodao da će nastaviti i dalje da se ugleda na svog kolegu i druga Marinka Madžgalja.

Gorica Popović je rekla da je velika tuga što Marinko više neće raditi sa svojim kolegama iz Ateljea 212 i što više nikada neće ući u to pozorište i sve ozariti svojim osmehom.

Tokom komemoracije emitovani su odlomci iz pozorišnih predstava i serija u kojima je igrao Marinko Madžgalj. Na komemoraciji je bio i minsitar kulture i informisanja Ivan Tasovac, kao i veliki broj glumaca i kolega sa kojima je Marinko Madžgalj igrao.

Marinko Madžgalj, koji je preminuo u 38. godini, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 33°C
Min: 20°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana