Oprezno u vožnji na prilazima Kopaoniku, Zlatiboru Tanjug

Objavljeno: 04.11.2016. 10:08 Izmenjeno: 04.11.2016. 18:57

Na putevima u planinskim predelima, posebno na prilazima Kopaoniku i Zlatiboru, kao i na putevima u zapadnim krajevima Srbije gde je bilo snežnih padavina, neophodan je veći oprez u vožnji, saopštio je jutros AMSS.

 

Upozorava se i na slab mraz koji može biti uzrok poledice. Padavine su prestala, ali su kolovozi još uvek mestimično vlažni.

Poslednjih dana na klizavost puta dodatno utiče i opalo lišće jer produžava zaustavni puta vozila, a ukoliko brzina nije prilagođena može doći do izletanja sa kolovoza ili gubljenja kontrole nad vozilom.

Ovakvo stanje kolovoza, posebno je opasno noću, kada je vidljivost smanjena i ograničena.

Pojačan intezitet saobraćaja unutar gradova, ali i na putevima koji vode ka vikend naseljima ili prigradskim mestima, očekuje se u drugoj polovini dana zbog predstojećeg vikenda.

Od danas do 15. novembra na deonici Kremna-Mokra Gora, zaseok Cvijovići, izvodiće se radovi na sanaciji klizišta. Saobraćaj će se odvijati jednom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 3°C

Slaba kiša

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 9°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana