Opozicija ne priznaje rezultate Tanjug

Objavljeno: 17.10.2016. 20:57 Izmenjeno: 17.10.2016. 21:09

Predstavnici Demokratskog fronta, Velike koalicije Ključ, Demokrata i Socijaldemokratske partije večeras su na sastanku doneli jednoglasnu odluku da ne priznaju rezultate parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, održanih u nedelju.

Predstavnici tih političkih subjekata su se, kako saznaje Portal RTCG, saglasili da ne priznaju rezultate izbora imajući u vidu da su, kako se navodi, ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe, „koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore“.

„Posebno imajući u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedelju saopštili da se tokom izbornog dana desio pokušaj državnog udara. Jasno je, da se u atmosferi državnog udara na sam dan izbora ne mogu održati slobodni, fer i pošteni izbori“, ocenjeno je na sastanku.

RTCG prenosi da navedeni opozicioni parlamentarni subjekti insistiraju da nezavisna komisija, u okviru koje treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice, konstatuje i ispita sve činjenice u vezi sa navedenim državnim udarom i javnosti saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci tog krivičnog dela.

Ove četiri izborne liste, koje su osvojile 39 poslaničkih mandata od mogućih 81, konstatovale su da ne mogu priznati rezultate izbora koji su održani u danu kada je izvođen državni udar.

U zaključku, kojim je definisana zajednička odluka celokupne parlamentarne opozicije o nepriznavanju rezultata izbora, navedeno je da se tim pre ne mogu prihvatiti rezultati jer je državni udar izvođen dan pred održavanje glasanja, kao i na sam dan izbora, što je nespojivo sa slobodnim i demokratskim izjašnjavanjem građana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 17°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana