„Oporezovati one koji su se bogatili dok su drugi branili Srbiju“ Tanjug

Objavljeno: 18.05.2020. 13:31 Izmenjeno: 18.05.2020. 14:54

Komandant odbrane karaule Košare 1999. godine Ljubinko Ðurković, koji je i prvi na listi kandidata za poslanike koalicije Za kraljevinu Srbiju, izjavio je da je potrebno dodatno oporezovati sve koji su se bogatili dok su drugi branili i ginuli za otadžbinu i taj novac preusmeriti u Fond za pomoć ratnim veteranima.

„Heroji Košara, ali i svi drugi veterani iz ratova devedesetih, koji su se borili za otadžbinu, zaslužuju da se država pobrine da žive dostojanstveno. Dok su neki bili u rovu, drugi su sticali bogatstva. Takve kompanije ćemo zakonom dodatno oporezovati i napraviti fond iz koga ćemo zbrinuti borce i njihove porodice koji teško žive“, poručio je Ðurković.

Pukovnik Ðurković je danas posetio porodicu heroja sa Košara Dejana Perića koji sa četvoro dece živi u Subotici u teškim uslovima, saopštila je ta koalicija.

 

Da nije bilo Kralja Aleksandra I, Ivice Dačiću ti bi se rodio u Turskoj

 

Koalicija ZA KRALJEVINU SRBIJU, koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NJKV Princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista, smatra neprimerenim napadom Ivice Dačića na Kralja Aleksandra I Karađorđevića jer je Crnu Goru ujedinio sa Srbijom.

– Ivica Dačić je neprimereno optužio Kralja Aleksandra I što je ujedinio Crnu Goru i Srbiju, zaboravljajući di bi bio rođen u Turskoj, da upravo taj vladar zajedno sa svojim ocem Kraljem Petrom I nije oslobodio Metohiju i grad Prizen gde je ovaj političar rođen. Sve što je kralj oslobodio, Dačićevi ideološli očevi, komunisti, su upropastili i razdelili Albancima, Makedoncima, Bošnjacima i Crnogorcima Ustavom iz 1974.godine – izjavio je Žika Gojković, nosilac liste ZA KRALJEVINU SRBIJU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana