Opšština Palilula pokrenula akciju uređenja zelenih površšina Tanjug

Objavljeno: 17.05.2017. 15:22 Izmenjeno: 18.05.2017. 14:05

Uprava gradske opštine Palilula pokrenula je danas akciju čišćenja zelenih površina na svojoj teritoriji, a predsednik opštine Aleksandar Jovičić pozvao je sve Palilulce da opštini dostave dopis ukoliko i u njihovoj okolini treba nešto da se sredi.

„Za zelenu Palilulu“ počela je danas košenjem trave i uređenjem parka u okolini osnovne škole „Jovan Popović“ na Karaburmi. Priključile su se i uspešne srpske sportistkinje Olivera Moldovan, kajakašica koja je zajedno sa sestrom predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama, Katarina Babić, teniserka kluba „Palilula“ i tekvondistkinja Nađa Savković, treća na svetu.

Osim njih, početak akcije obeležio je i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić koji se sportistkinjama zahvalio a novinarima rekao  da ovom akcijom želi da  pošalje jasnu poruku da je važno da se čisti i sređuje životna sredina, ali da i nakon sređivanja, građani nastave da je čuvaju.  „Mi ćemo u narednih 10 dana i na levoj i na desnoj obali Dunava pokositi i srediti urbane džepove i zelene površine, parkove za decu, prilaze sksolama, bolnicama vrtićima i svim isntitucijama od vitalnog značjaja za funkcionisanje ove opštine“, rekao je Jovičić.

On je pozvao građane da prijave ukoliko imaju neku primedbu i ukoliko treba da se sredi neka zelena površina u njihovoj blizini. „Molim građane da dostave jedan dopis opštini i mi ćemo izaći  za nekloliko dana i srediti i taj deo naše opštine“, kaže Jovičić.

Prema njegovim rečima, veoma je važno i da se uključi što više mladih ljudi u ove programe, pa je akcija baš zato počela ispred osnovne škole „Jovan Popović“.

Kajakašica Olivera Moldovan novinarima je rekla da joj je izuzetno čast što je deo ove akcije, budući da je i sama odrasla na ovoj opštini. „Vidimo dosta pomaka u zadnjih godinu dana i nadam se da će se nastaviti tim putem i da ćemo imati što više zelenih površina“, poručila je Moldovan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana