Omogućena vakcinacija zainteresovanih bez zakazivanja Beoinfo

Objavljeno: 07.04.2021. 11:49 Izmenjeno: 07.04.2021. 14:53

U skladu sa odlukom Ministarstva zdravlja da se građanima omogući da se bez prethodne prijave vakcinišu protiv virusa korona, u Beogradu je od danas na raspolaganju 13 punktova za vakcinaciju svih zaintersovanih, bez zakazivanja, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Vakcinacija bez zakazivanja je omogućena u sledećim domovima zdravlja u navedenim vremenskim terminima:

– Dom zdravlja „Mladenovac”, Kraljice Marije 15, od 9 do 17 časova;

– Dom zdravlja „Grocka”, Zdravstvena stanica Vinča, od 14 do 20 časova;

– Dom zdravlja „Lazarevac”, Svetog Save bb (Stara hala sportskog centra), od 8 do 20 časova;

– Dom zdravlja „Čukarica”, Stevana Đurđevića Trošarinca 3, danas od 14 do 20 časova, i sutra od 8 do 16 časova;

– Dom zdravlja „Novi Beograd”, Nehruova 53, prizemlje, prostorija 19, od 8 do 13.30 časova:

– Dom zdravlja „Stari grad”, Venezelosova 1, ambulanta, od 9 do 16 časova;

– Dom zdravlja „Rakovica”, Labudovo brdo, Oplenačka 40, od 8 do 20 časova; Edvarda Griga 18, od 9 do 20 časova;

– Dom zdravlja „Sopot”, Jelice Milovanović 12, od 14 do 20 časova;

– Dom zdravlja „Palilula”, Knez Danilova 16, od 8 do 15 časova;

– Dom zdravlja „Voždovac”, Ambulanta „Stepa Stepanović”, Šumadijske divizije, od 10 do 14 časova i od 14 do 20 časova;

– Dom zdravlja „Vračar”, Bojanska 16 – glavni ulaz, soba 16, prizemlje, od 9 do 16 časova;

– Dom zdravlja „Obrenovac”, Vojvode Mišića 231, Velika sala, od 8 do 14 časova:

– Dom zdravlja „Zvezdara”, Olge Jovanović 11, od 8 do 14 časova;

– Dom zdravlja „Zemun”, Lazara Savatića 3a, od 14 do 19 časova, subotom i nedeljom od 10 do 16 časova; Surčin, Dom zdravlja, od 8 do 15 časova;

– Dom zdravlja „Barajevo”, Svetosavska 91, od 8 do 13 časova.

 

Počela vakcinacija beskućnika u Beogradu

Vakcinacija beskućnika počela je danas u dva dnevna centra i kluba za starije u Beogradu, koje je grad namenio samo za beskućnike, a uz posredstvo volontera Crvenog krsta za vakcinaciju se prijavilo njih 17.

U dnevnom centru za stare „Stari grad I“ u centru grada vakcinisalo se sedam beskućnika a otvorena je i ambulanta u Venizelosovoj ulici gde oni koji nisu zakazali termin mogu otici na vakcinaciju, bez najave.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Natasa Stanisavljević istakla je vaznost vakcinacije svih ugrozenih grupai kako bi svi pođedanko bili zašticeni i bezbedni.

„Volonteri Crvenog krsta radom na terenu, obaveshtavali su sve beskucnike o vakcinaciji koju mogu, pored doma zdravlja, obaviti i u mestima na koje su navikli da dolaze poput kluba za stare “Stari grad I“ gde je u protekla tri meseca zabeleženo preko 1.000 poseta, a uskoro ce to biti omogućeno i u “Palilula“ klubu za starije. Sve ćemo učiniti kako bi prostor za vakcinaciju bio lako dostupan a korisnici informisani.“, rekla je Stanisavljević za Tanjug.

Sekretar Crvenog krsta „Stari grad“ Aleksandar Petrović istakao je važnost otvaranja ovakvih punktova gde lica bez krova nad glavom mogu da dolaze na topli obrok, tople napitke i obavljaju osnovne potrebe.

„Imamo vec 125 ljudi koji su redovni korisnici naseg punkta i u terminima kada dolaze trudimo se da ih informišemo i podelimo brošure o mogućnostima za vakcinaciju. Beskućnici pokazuju interesovanje za vakcinaciju a najčesća pitanja su vezana za izbor same vakcine.“

Informisanje o procesu imunizacije ugroženih grupa aktivno se vrši vec četiri meseca na svim mestima na kojima se beskućnici nalaze a dosadašnje iskustvo pokazalo je da su prezadovoljni činjenicom da su uključeni u proces imunizacije.

„Pored ovih punktova, vakcinacija se vrši i u drugim ustanovama koje koriste ugrožene grupe pa je u ustanovi za kolektivni smeštaj u Kumodraškoj ulici vakcinisano cak 90 odsto korisnika a mnogi od njih su i revakcinisani. Uključujući zaposlene imamo preko 2.000 vakcinisanih lica.“ dodala je sekretarka Stanisavljević.

Većina korisnika centra „Stari grad“ sa kojima je ekipa Tanjiga razgovarala se vakcinisala a neki do njih ce to učiniti u narednom periodu. Ðorđević Stanko i Ogorlić Tihomir su korisnici kluba za starije koji kažu da redovno posecuju klub „Stari grad I“ i da su danas dosli da se vakcinisu.

„Vakcinisao sam se pre dva dana ruskom vakcinom u domu zdravlja „Palilula“ i odlično se osećam.

Za vakcinaciju sam saznao preko medija i vrlo lako sam se prijavio preko eUprave a odmah sutradan dobio poziv za vakcinisanje,“ rekao je Aćimovic Aleksandar, korisnik koji je primio vakcinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana