On-lajn upis dece u vrtiće Studio B, Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 04. 05. 2016. 13:45:12

Od 9. maja roditelji će moći decu u vrtić da upišu onlajn, uz pomoć elektronske usluge nacionalnog portala e-Uprava, saopšteno je na konferenciji za novinare na kojoj je i predstavljena najnovija elektronska usluga.

Gradonačelnik Siniša Mali prisustvovao je danas u Starom dvoru prezentaciji  elektronskog upisa dece u predškolske ustanove, još jedne u nizu on-lajn usluga Grada Beograda.

On je istakao da se na ovaj način pravi transparentnija i efikasnija Gradska uprava,  a sa druge strane štedi vreme i novac naših sugrađana.

– Više nema šaltera, nema prikupljanja velikog broja dokumenata, niti odlaska do PIO fonda ili policije kako bi se prikupili svi potrebni papiri. Od sada to radi kompjuter u dva jednostavna koraka: popunjavanjem aplikacije, koja je besplatna, i njenim slanjem – istakao je gradonačelnik i zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, posebno Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i svojim saradnicima.

Mali je istakao da se na ovaj način štedi oko dva miliona dinara jer se samo za te potrebe štampalo oko 150.000 obrazaca godišnje.

Samo tokom prošle godine, kako je naveo, Grad Beograd je omogućio obavljanje 156 usluga elektronskim putem, od čega je 100 usluga namenjeno za fizička lica i ostatak za pravne subjekte.

Gradonačelnik je pozvao građane prestonice da od 9. do 20. maja, kada je upis u toku, iskoriste ovu mogućnost i prijave decu u beogradske  vrtiće.

Direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović takođe je izrazio zadovoljstvo što je pokrenut još jedan projekat u domenu elektronske usluge, koji je urađen u saradnji sa Gradom Beogradom, domaćim liderom u ovoj oblasti.

On je istakao da je ova usluga ostvarena potpuno besplatno, kao i da je ona predviđena i za roditelje koji dobiju odbijenicu od državnog vrtića a žele dete da upišu u privatni vrtić, ali i za strane državljane na posebnoj internet-stranici Direkcije E uprave.

Konferenciji u Starom dvoru prisustvovala je pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, direktorka Službe za informisanje Grada Beograda Mirjana Pavičić i  direktor CROSO Nebojša Tomić.

One Response to “On-lajn upis dece u vrtiće”

  1. nikad каже:

    Zašto nikad, ali nikad u ovakvim vestima niko od novinara ili urednika ne primeti da nedostaje link / URL na sajt ili info o tome ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti