Olimpijska baklja u Kosovskoj Mitrovici Tanjug

Objavljeno: 20.04.2016. 17:14 Izmenjeno: 20.04.2016. 17:14

Učenici osnovnih i srednjih škola opština sa severa Kosova i Metohije svečano su danas u Kosovskoj Mitrovici dočekali Olimpijsku baklju pred 10. jubilarne Olimpijske igre učenika Republike Srbije u Vranju.

Baklja su dočekali učenici iz Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i Vučitrna.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić poželeo je mnogo uspeha svim đacima koji će predstavljati Kosovo i Metohiju na predstojećim Olimpijskim igrama učenika koje će se u Vranju održati od 9. do 15. maja.

„Izuzetna je cast što smo u ovom broju okupljeni i složni kada je u pitanju pobeda. Verujemo u pobedu na desetim, jubilarnim Olimpijskim igrama“, istakao je Spirić.

On je  naglasio da najveću  zahvalnost  dugujemo svakom pojednicu ali i nastavnicima i direktorima škola koji, kako je rekao,  čine sve da se poboljša život mladih u našem gradu.

Spirić je istakao važnost uloge nastavnika fizičkog vaspitanja  koji se, kako je rekao, nesebično daju đacima i promovišu zdrav stil života.

U ime Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije  okupljene učenike je pozdravio i savetnik u Savezu za školski sport Srbije Slobodan Čičanović koji je izrazio zahvalnost ovom ministarstvu što je izdvojilo značajna sredstva za održavanje ovakve sportske smotre.

„Svim ekipama koje su stekle pravo na učešće u ovim igrama čestitam i želim vam da postignete što bolji uspeh u Vranju. Mnoge ekipe iz ovog regiona su postizale uspehe na republičkim takmičenjima i ja to očekujem od vas i na takmičenju u Vranju“, rekao je Čičanović.

Mnogo uspeha ekipama poželeo je i predsednik Saveza za školski sport Kosovske MItrovice dr Milan MIšić koji je istakao značaj angažovanja nastavnika fizičke kulture u dobrom radu Saveza.

„Onima koji učestvuju na Olimpijadi u Vranju želimo da se vrate sa nekom od medalja.  Uvek koristim priliku da se zahvalim vašim profesorima fizičkog vaspitanja, bez njih naš Savez ne bi funkcionisao ovako kako funkcioniše“, rekao je Mišić.

Učenici škola sa severa  KiM  takmičiće se u sportskim disciplinama: odbojka, mali fudbal, stoni tenis, košarka, rukomet i atletika.

Olimpijski plamen je iz Kosovske Mitrovice nastavio put ka Novom Pazaru.

Organizator svečanog dočeka Olimpijskog plamena u Kosovskoj Mitrovici je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge Kosovska Mitrovica u saradnji sa Sportskim savezom Kosova i Metohije i Sportskim savezom Kosovska MItrovica.

Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije se održavaju svake četvrte godine, praćene Olimpijskim plamenom.

Prve Olimpijske igre učenika Republike Srbije održane su u Kragujevcu, a plamen 10. Jubilarnih Olimpijskih igara učenika krenuo je 1. aprila iz Sremske Mitrovice, koja je bila domaćin 2012.godine.

Olimpijske igre učenika Republike Srbije ove godine će se održati od 9.do 15.maja u Vranju u sportskim granama: atletika, mali fudbal, odbojka, košarka, rukomet, karate, streljaštvo, džudo, plivanje, gimnastika, stoni tenis, male olimpijske igre, tenis i mini atletika.

Olimpijske igre učenika Republike Srbije sprovode se u organizaciji Saveza za školski sport Srbije a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana